FC Abcoude
f1
Voor de tweede inhaalcompetitiewedstrijd ging de reis naar het pittoreske Abcoude, vrij parkeren zonder risico op bekeuringen! Jammer dat Deylano er niet bij kon zijn, hij was ziek. We waren dus precies met zeven, geen wissels. Met de vrieskou, die het veld de aanblik van een wit laken gaf, ook prima. Niemand die hoefde te koukleumen. Tijdens de voorbespreking twee punten, te weten:

• je tegenstander verrassen door niet steeds hetzelfde te doen, maar pingelen, actie maken, overspelen, wegtrappen etc. af te wisselen;
  • wat voor elkaar (het team over hebben), elkaar helpen zoals Robbin en Max ons vorige week hielpen, dus soms sta je bijvoorbeeld niet op je favoriete plek.

Na een lekkere warming-up aan de bak. Met Rogier als actief meespelende keeper die de eerste helft een aantal malen door goed uit te komen de nul wist te houden. FC Abcoude wist wel de paal te vinden, waarbij de bal vlak voor de lijn terug rolde en Rogier ’m klem pakte. Goed mee verdedigend werk van Jip, Levi en Presley. Langs de lijn werd door Abcoude aangegeven dat we een sterke verdediging hadden. Een vrije trap van Finn op links, die Levi in scoringspositie bracht, waarna ook Dano nog een poging deed, leverde net niet de openingstreffer op. De rust begon met een prima 0-0.

Als verrassing ook in de opstelling wat wijzigingen. Samuel als linksvoor die al vroeg in de tweede helft met een goed schot net het doel niet trof. Een bal die naast leek te gaan, rolde er toch nog in. De thuisploeg kwam daardoor op 1-0 voorsprong. Kort daarna was het een van onze spelers die even dacht keeper te zijn en een schot van Abcoude met zijn handen blokte. Een penalty kon niet uitblijven.

Uiterste concentratie bij Rogier … het schot kwam … en Rogier wist met een weergaloze reflex zijn chocoladevoet tegen de bal te zetten en hij hield ’m!!! Het hele team (inclusief de coaches) waren door het dolle heen. Dat de ontstane corner die daaruit volgde door Abcoude heel knap ineens in de linkerkruising werd gekruld en het daarmee 2-0 was, deed daar helemaal niets aan af!

Dat ook onze boys uit corners kunnen scoren, bewees Levi kort daarna. Hij nam de corner in ene en gebruikte daarbij de keeper van de tegenstander goed, waardoor de bal in het net belandde: 2-1. In het deel erna was het knap hoe goed Abcoude diverse malen de paal en de kruising wist te raken. Geluiden over mogelijke manipulatie van het doel door onze keeperscoach staken zelfs de kop op. Een goed opgezet ééntweetje maakte een onhoudbare voor onze keeper en bracht de stand op 3-1.

Hoewel we dus niet konden wisselen, schakelden onze boys toch nog knap een tandje bij. Het was Presley die de 3-2 scoorde en de gretigheid om te strijden voor toch nog een gelijkspel kwam naar voren. In de laatste minuut maakte de thuisploeg hier helaas een eind aan, de eindstand werd 4-2. Tot slot de penalties, waarbij Rogier (en zijn chocoladevoet) opnieuw goed werk deed. De stand werd omgedraaid, winst voor onze jongens van de reeks met 4-2.