Eerste elftal wint met 4-1 van Zeeburgia 1

1e
Zeeburgia-1
FC Breukelen 1 heeft vanavond de levendige oefenwedstrijd tegen Zeeburgia 1 met 4-1 gewonnen. De Amsterdamse zondagtweedeklasser gaf prima partij en verzuimde vooral in de tweede helft meer goals te scoren doordat FC Breukelen-doelman Nick Turksma een aantal keren sterk pareerde met de voeten.

De thuisploeg had vóór de rust al op een ruime voorsprong kunnen staan, maar Daniël Kops had het vizier nog niet op scherp. Na de thee opende Kops alsnog de score door een opbouwfout achterin bij Zeeburgia. Mitchell van Friderici zorgde kort daarna voor 2-0 en een loepzuivere kopgoal van Deen van Embricqs werd helaas door de scheidsrechter niet gehonoreerd (onbegrijpelijk, want de bal werd ruim een meter achter de doellijn weggebokst).

Zeeburgia - de huidige nummer 5 in de zondag tweedeklasse 2B - scoorde daarna 2-1 via een fraaie solo over de linkerkant, nadat het al eerder een keer de paal had geraakt en, zoals gezegd, een handvol andere mogelijkheden zag stranden op doelman Turksma. Deen van Embricqs bracht de marge weer op twee na een snelle uitbraak over links (3-1) en Mitchell van Friderici ten slotte schreef met een droge knal de 4-1 eindstand op de borden.