F1 crimineel goed

swiftamsterdam
f1
Vanochtend was de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop. Er werd afgereisd naar Amsterdam waar de match tegen Swift op het programma stond. Na een waar labyrint wist uiteindelijk ons team gezamenlijk in de kleedkamer uit te komen. Met van te voren een uitgebreide analyse van de statistieken waren er zeker winkansen.

Toch maakten onze jongens kort na de aftrap de ’eigen’ supporters flink aan het schrikken. Een snelle (tegen)aanval en door een ongelukkige samenloop een eigen goal, stand 1-0. Dat deze wake-up call werkte, bleek uit het vervolg. Een paar mooie aanvallen, waarbij tot twee maal toe (de voor de keeper) linkerhoek werd gezocht en net niet werd gevonden. De keeper van Swift koos steeds goed positie. Het duurde echter niet lang of Presley kon na een goed genomen corner snoeihard binnen schieten: 1-1.

Onze vliegende keep Joni greep tot twee maal toe goed met de benen in. Kort daarna was het beest Dano die hard op doel schoot, maar ook net niet de voorsprong kon pakken. Vanaf het middenveld was het Finnemans die de bal onderschepte en met een steekpass Deylano wegstuurde. Die maakte een weergaloze move waardoor hij vrij voor de keeper kwam en … 1-2. Aansluitend de rust met limo en keeperswissel.

Rogier deed de hele tweede helft goed werk om de snelle en behendige rechtsbuiten af te stoppen. Het spel ging over en weer en Levi schoot met een prachtig schot (naar het leek een fraai buitenkantje rechts) de 1-3 binnen. Keeper Samuel pakte de bal na een aanval goed op, keek, schoot en lanceerde Presley. Na een sprint knalde hij vervolgens de 1-4 binnen. De Swifters gaven nog niet op, er werd behoorlijk druk gezet. Bij een levensgrote kans bleef Jip goed bij de les en kon de bal nipt van de lijn halen. In de laatste aanval ‘rolde’ de bal langs alles en iedereen en wist de thuisploeg alsnog de eindstand te brengen op 2-4.

Bij de penalty’s kwamen we haast ballen tekort. Ze vlogen letterlijk alle kanten op. Met een heerlijk gevoel de pauze in van de december- en de januarimaand. Op naar het Colombia toernooi op dinsdag 30 december van 11.00-13.00 uur in de Stinzenhal.