FC Breukelen kan geen potten breken tegen Achilles Veen

1e
achillesveen
Achilles Veen won zaterdag met 0-2 van FC Breukelen en liet zien een van de betere ploegen in de hoofdklasse te zijn. Op de overwinning viel dan ook niets af te dingen. Het aantal Veense treffers had veel hoger kunnen liggen, maar paal en lat en vooral in de tweede helft langdurig breien en onzorgvuldigheid stonden dat in de weg. FC Breukelen liep nagenoeg het hele duel achter de tegenstander aan (vooral de over het hele veld zwervende ex-prof Theo Martens was volstrekt ongrijpbaar), maar het verzuimde ook een aantal enorme buitenkansjes om te zetten in een doelpunt.

Pas nadat Sen Aerts de bezoekers aan de leiding had gebracht, was iedereen weer bijgekomen van het voorval kort daarvoor. Toen onderschepte aanvoerder Daniël Kops een dramatische breedtepass en kon in een rechte lijn naar doelman Guido van Sant. Tot ontsteltenis van heel Breukelen krulde Kops de bal wel om Van Sant heen, maar ook naast het doel. Achilles Veen ging ondertussen verder met het creëren van kansen, maar liet na verder uit te lopen. Op slag van rust pakte Edwin Soenarto zijn tweede gele kaart van de dag en kon gaan douchen.

Ook na de thee was Achilles Veen de bovenliggende partij, maar de overtalsituatie betaalde zich nog niet uit. FC Breukelen leek zich iets te hebben herpakt en toonde meer lef en durf, maar moest alle zeilen bijzetten om de tweede tegentreffer te voorkomen. Twintig minuten na rust viel die dan toch door Jeroen van Leijsen. Het opportunistische spel van de thuisploeg zorgde opvallend genoeg voor slordigheid bij Achilles Veen; zo kreeg invaller Immanuelson Duku in twee minuten tijd twee levensgrote kansen op de aansluiting en miste Deen van Embricqs een penalty.

Achilles Veen steeg door de zege naar een gedeelde tweede plaats, FC Breukelen staat nu tiende. De competitie wordt op 24 januari 2015 hervat, FC Breukelen speelt dan uit bij DFS.

13 december 2014, FC Breukelen 1 - Achilles Veen 1, 0-2 (0-1)

0-1 Sen Aerts 0-2 Jeroen van Leijsen