De ene kampioen is de andere niet

b3
olympia25
Zaterdag de 13e. Na een uiterst succesvolle competitie en bekerpoule mocht de B3 het vandaag in de eerste ronde van de KNVB-beker opnemen tegen een andere (ongeslagen) kampioen: Olympia'25 B1 uit Hilversum. 57 doelpunten voor en maar 9 tegen, dat zijn cijfers die indruk maken. Nu deed de B3 daar ook niet echt voor onder met 54 voor en 14 tegen, maar het zette de verhoudingen scherp en de verwachtingen hoog.

Zoals vrijwel altijd, ook vandaag, in de sterkste opstelling met de bekende elf man in de basis. Wesley ontbrak deze week, dus assisteerden Danny en Maikel vandaag als wissels. Een aantrekkelijke openingsfase van ongeveer twintig minuten volgde waarin de B3 ’eroverheen ging’ met 3-0. Het team sneed door de defensie van de mannen uit Hilversum heen als een warm mes door de boter.

De tweede doorbraak was gelijk raak. Menno haalde de achterlijn en gaf een lange pass naar Andrew die nog tijd had om rustig aan te leggen voor de openingsgoal. Vervolgens mocht Koen zijn 25e treffer (een schuivertje door alle benen van de verdediging heen) noteren op aangeven van Mathijs. Dave kon dit trucje herhalen, alleen deed hij dit van iets grotere afstand. De keeper zag er bij dat doelpunt niet best uit, maar het stuitertje was best lastig.

Olympia profiteerde van een kleine dip na de wissels. De 3-1 stond op het bord, maar niemand in het veld of langs de lijn was daar echt van onder de indruk. Het spel van de mede-kampioen was zwak, het balverlies hoog en de overtuiging was ver te zoeken. Er werd weer lekker gecombineerd door de withemden, trainer Geoffrey genoot zichtbaar, mede omdat de B3 in de training van afgelopen woensdag daar specifiek op had geoefend. Nog voor de rust wist Menno de 4-1 te maken na een assist van Koen.

De wedstrijd was al gespeeld, maar de tweede helft moest nog volgen. Wederom een mindere fase van FC Breukelen, maar geen moment dat we de wedstrijd niet onder controle hadden. De eindscore van 6-1 kwam tot stand door doelpunten van Andrew en de tweede van Menno (assist Dave). Voor de statistieken had Koen ook zijn 26e goal kunnen maken, maar hij schoot de strafschop niet zo goed in.

V.l.n.r. achter: Marco (leider), Maarten, Andrew, Dave, Stephen, Michael, Menno, Koen, Joran, Dylan. Voor: Wesley, Mathijs, Ruben. Trainer Geoffrey en coach Marc staan niet op de foto.
Achter: Marco (leider), Maarten, Andrew, Dave, Stephen, Michael, Menno, Koen, Joran, Dylan. Voor: Wesley, Mathijs, Ruben. Trainer Geoffrey en coach Marc staan niet op deze foto.

Eén van de betere wedstrijden in de najaarscampagne! Op naar de volgende ronde in de beker. De B3 is in de competitie ruim kampioen geworden en mag zich nu opmaken voor promotie naar de 2e klasse. De eerste plek is nooit verlaten en het kampioenschap werd op 22 november, uit bij PVCV, binnengehaald met een 3-2 overwinning (zie ook de foto).

Na de winterstop kunnen we hopelijk weer genieten van dit hechte vriendenteam dat ook nog heel aardig kan voetballen. Dit wordt in toenemende mate herkend door steeds meer publiek langs de lijn en scheidsrechters die graag de B3 willen fluiten “omdat het zo’n leuk team is”. Tot in 2015!