Weer een zevenklapper voor D1

d1
Zeeburgia
De wedstrijd van FC Breukelen D1 tegen Zeeburgia D1 was er één met vele gezichten. Hoewel Zeeburgia laatste stond in de competitie, boden ze de eerste tien minuten zeker veel weerstand. Onze ‘keeper’ Sten (invaller voor Bram en Sieb!) moest een paar keer optreden om een eerste tegendoelpunt te voorkomen. Totdat Rafael onderuit gehaald werd en goed wakker geschud de bal richting doel schoot: 1-0.

Daarna volgde weer een rommelig stukje wedstrijd: op rechts een paar keer achter elkaar de bal over de lijn, veel onnodig balverlies, net naast het doel geschoten; er was behoefte aan meer rust in het veld. Ook een corner in de 25ste minuut leverde nog niets meer op dan een hoog over het doel geschoten bal van Diana die vervolgens door fotografe Joyce uit de struiken gevist werd. Maar kort daarna zette Niek de bal voor en kopte Yassin deze subtiel in: 2-0.

En als dan eenmaal de vaart erin zit, weet het team niet meer van ophouden, want in de 30ste minuut kreeg Nicherwan de gelegenheid om van een afstand flink door te halen en was er voor de keeper geen houden aan. Vervolgens werd Niek naar beneden getrokken in het zestienmetergebied en kreeg hij een penalty mee die hij er mooi inschoot. Inmiddels was het 4-0, tevens de ruststand.

Ruben, met een hand in het gips vanwege een ‘skiduim’, kreeg toestemming van de scheidsrechter om toch te spelen. En ook invaller Thijmen kwam in het veld. Na vijf minuten in de tweede helft kreeg Dani een flinke schop tegen zijn enkel. De speler van de tegenpartij vond het onterecht dat er boos naar hem geroepen werd (vanaf de kant en vanuit het veld) en ging even over de schreef. Gelukkig kwam hij tot inkeer en bood zijn excuses aan, zoals het hoort.

Er volgde weer een kwartiertje waarin het niet makkelijk voetballen was tegen de toch veel zwakkere tegenstander. Ze waren overal en bleven zich inzetten om er iets uit te slepen. Het lukte niet, maar de tegenstander had vanwege hun inzet best iets verdiend. Zonder de tomeloze inzet van de verdediging, met Klaas Pieter als stabiele factor, en ook die van Wessel als allesoverziende aanvoerder, had dat best anders kunnen lopen! Uiteindelijk volgde er voor Onze D1 nog een serie mooie doelpunten.

Ruben kon 5-0 scoren nadat Niek vanuit liggende positie de bal nog net naar hem kon terugleggen. In de 35ste minuut viel de bal na een corner terug voor de voeten van Diana die hem prachtig in de linker bovenhoek van het doel schoot. Haar eerste doelpunt in een wedstrijd dit seizoen bracht het team naar de 6-0 voorsprong. (Zij dacht natuurlijk: Wat Vivienne Miedema* kan, kan ik ook!) Tussendoor werd er nog een doelpunt afgekeurd vanwege een door de grensrechter gesignaleerd buitenspel, schoot Dani uit een pass van Elias nog een keer net naast, haalde Jim de eindstreep net niet omdat de keeper in de weg stond en schoot Yassin op de paal. Vlak voor tijd maakte Jim het laatste doelpunt met een hele fraaie kopbal en eindigde de wedstrijd met een welverdiende 7-0.

• Vivienne Miedema is de speelster van het Nederlands vrouwenelftal die de Oranjeleeuwinnen het laatste WK-ticket bezorgde deze week.

Foto’s: Joyce van Bon.