C1 loopt in tweede helft weg van FC Aalsmeer C2

c1
fc aalsmeer
Ondanks een ziekenboeg van drie man (Guido de Ridder knie, Jayson Visser knie, Thomas Janssen bovenbeen - en vandaag viel Dion Schreurs geblesseerd uit aan de voet als gevolg van een spagaatglijpartij), had de C1 vandaag weinig moeite met FC Aalsmeer C2. Het werd uiteindelijk 8-0, na een ruststand van slechts 2-0. Een overwinning die misschien wel werd verwacht, maar minder soepel totstandkwam dan gedacht.

FC Aalsmeer is de hekkensluiter met 3 punten uit 8 duels. Er zit inderdaad erg weinig aanvallende stootkracht in het team en vanuit de verdediging weet men maar moeilijk de bal vast te houden of op te bouwen. Onze C1 kon de gasten daardoor vroeg afstoren en nagenoeg de hele wedstrijd op de eigen helft vastzetten. Jammer genoeg waren vooral in de eerste helft de aanvallende keuzes niet logisch (veel ging door het overvolle centrum) en was de 2-0 ruststand erg mager te noemen. De goals waren van Jacko (1-0) en Levi. Daarnaast werkte de beroerde conditie van veld 1 ook niet mee als het ging om lekker vlot combinatievoetbal. Op de been blijven was al een hele klus. De twee goals moesten dus maar worden gekoesterd. FC Aalsmeer kon daar geen enkel wapenfeit tegenover stellen, Sam Rockx heeft zelden zo weinig te doen gekregen.

In de tweede helft, met zelfs nog een straf windje mee, was het helemaal eenrichtingsverkeer. FC Breukelen was voortdurend in het strafschopgebied van de tegenstander te vinden, we kregen vijf-zes corners en het was aan de Aalsmeerse keeper te danken dat de teller uiteindelijk bij 8-0 bleef steken. Jacko maakte snel na de thee 3-0 (punter vanaf de rand zestien) en in de kluts tekende hij met zijn bovenlichaam voor 4-0. Aanvoerder Jordi Grilk mocht kort daarna een penalty verzilveren (5-0), Jordi Hahury scoorde 6-0 met hulp van de binnenkant van de paal, Bram soleerde prachtig door het vijfmetergebied en rondde mooi af met links (7-0) en op slag van het eindsignaal maakte Jordi Grilk zijn tweede van de dag via een mooi en bekeken lobje in de bovenhoek: 8-0.

Door de overwinning blijft de C1 koploper met de volle buit van 21 punten uit 7 wedstrijden. Volgende week wacht de uitwedstrijd in Amsterdam bij de één-na-onderste ploeg op de ranglijst, Vlug en Vaardig C2 dat vandaag met maar liefst 10-1 verloor bij Argon C2. Vlug en Vaardig heeft inmiddels al een enorme hoeveelheid goals tegen (64 in 7 wedstrijden), dus aanvallend gezien moet onze C1 zeker succesjes kunnen boeken.

Man of the Match: een foutloos spelende Bobby van der Post.