Match van de corners

f1
GeuzenMiddenmeer
Na het ontketenen en plaatsen van de laatste goal kon er onder aanvoering van onze scheids Hans (waarvoor dank) worden afgetrapt. Er werd op echt gras gespeeld. Of dit iets te maken had met alle media-aandacht dat topclubs op het groene goud moeten spelen, wordt nog onderzocht. Voor onze boys goed en wel (echt) wakker waren, stonden we al met 0-2 achter. Deze wake-up call werkte want daarna begon onze FC beter in hun spel te komen.

Dano nam vanuit de corner van Finn de bal rechtstreeks op de voet … banggg onderkant lat en helaas net geen goal. Kort daarna was het onze keeper Samuel die zijn goal goed verkleinde en een mooie redding maakte door de bal met zijn lijf op te vangen. Dit werd gevolgd door het fluitsignaal voor de rust, de pep talk voor onze mannen en het delen van de limo met de Geuzen-kids.

De start van de tweede helft was gelijk voor FC Breukelen. De vrije trap op Deylano bracht helaas net geen goal maar wel een corner. Tegen de verhoudingen in op dat moment scoorde de tegenstander (ook uit een corner) met een mooie kopbal 0-3. Gelijk na de aftrap de pass van Levi op Finn en met een mooie rush rondde hij af met een goal: 1-3. Dit was wat ze nodig hadden en smaakte naar meer. Met een ongelukkige bal voor ons doel werd het eerst nog 1-4.

Daarna kregen wij volop kansen en zat het niet echt mee. Weer een bal op de lat en diverse corners. In de verdediging stopte Rogier zijn tegenstander goed af. Levi perste er (ondanks zijn buikpijn) een goed corner uit die door Bjorn verzilverd werd: 2-4. De jongens roken een buitenkansje om toch nog langszij te komen. Het was Presley die zijn inzet in eerste aanleg gekeerd zag door de keeper maar niet opgaf en alsnog scoorde, de eindstand 3-4.

Overall gezien werd er goed overgespeeld en kwamen de jongens na een aanval ook steeds goed terug om mee te helpen met verdedigen. Jip en Dano hadden dit steeds goed in de gaten. Ze liepen vol overgave alle gaten dicht. Trainer Maikel kwam ook naar zijn jongens kijken en vond dat ze hard hebben gewerkt. Kijkend naar de vele corners in deze match gaat daar in de training extra aandacht voor komen. Een overweging om wat later beginnen zou niet verkeerd zijn. Het energie en attentielevel was in de tweede helft beduidend hoger. Op naar de volgende wedstrijd, boys!