Mat FC Breukelen helpt De Jodan Boys aan ruime winst

jodanboys
1
Een bijzonder mat spelend FC Breukelen - met uitzondering van de voortreffelijk keepende Aäron Balk - heeft De Jodan Boys gisteren geen strobreed in de weg gelegd om langszij te komen. De driepunter, die de ploeg uit Gouda in punten gelijk met en op doelsaldo net boven FC Breukelen brengt, kwam erg eenvoudig tot stand. FC Breukelen-coach Cor ten Bosch zal zijn ploeg zelden zo krachteloos hebben gezien en zich daarnaast hebben verbeten over het gemak waarmee de Goudse treffers vielen. FC Breukelen staat nu samen met De Jodan Boys tiende, een plek die niet fijn aanvoelt.

Over het percentage balbezit van FC Breukelen hadden de gasten niets te klagen; dat moest toch gauw op de 60-65% liggen. Maar wat ermee werd gedaan, stemde allesbehalve tevreden. Een handvol magere kansjes zagen we in de eerste helft (Tom Kalkhuis, Djuric Winklaar, Lucien Dors, Deen van Embricqs en Daniël Kops) en slechts ééntje in de tweede: een solo van Tom Kalkhuis met afdwalend schot als besluit.

Jodan Boys opende in minuut 6 voortvarend de score toen de boomlange en sterke Jeroen Borsboom door het centrum opstoomde en ineens alleen nog Aäron Balk voor zich zag. Met binnenkant rechts draaide de spits het leer soepel om Balk heen in het doel: 1-0. Halverwege de eerste helft bestrafte leidsman Schaper een geheel onschuldig en fair duel tussen FC Breukelen-verdediger Marc van Rees en Jeroen Borsboom met een strafschop: Borsboom zelf mikte vanaf de ronde krijtstip scherp laag in de rechterhoek, maar doelman Balk dook de bal formidabel uit zijn hok.

Kort na de gemiste strafschop stond het wel 2-0 toen Jorn van Lunteren de bal vanaf de rand van het strafschopgebied prachtig in de winkelhaak knalde. En tien minuten voor het rustsignaal had het al 3-0 kunnen staan, maar de inzet van Ahmed el Azzouti belandde tegen de paal. De 3-0 viel uiteindelijk toch en wederom was het Borsboom die geheel vrij van dichtbij mocht intikken na een sterke soloactie van El Azzouti over de rechterkant. Dezelfde Azzouti had even later zelfs nog 4-0 op de schoen, maar hij faalde.

De tweede helft was het aanzien van beide kanten nauwelijks meer waard en leverde slechts doelpogingen op voor de gastheren. Jorn van Lunteren schoot rakelings over de lat en Michel Heerkens zag zijn prachtige vrije trap even schitterend worden gepareerd door de uitblinker aan FC Breukelen-kant, doelman Aäron Balk. Uit de corner die hierop volgde had Borsboom de marge op vier kunnen brengen, maar hij kopte riant over het doel. Een kleine tien minuten na de al gememoreerde kans van Tom Kalkhuis mocht Jorn van Lunteren aanleggen voor een hard schot en hierop had de Breukelse doelverdediger geen antwoord: 4-0. Zelfs de Jodan Boys-supporters - die ondanks de hoge uitslag van hun ploeg oprecht kritisch bleven - konden zicht niet voorstellen hoe Van Lunteren de bal toch zo kalm mocht controleren en op het doel mocht vuren.

Bij 4-0 bleef het. De Jodan Boys stapte eerder verbaasd dan als overtuigend winnaar van het veld. FC Breukelen mag de ruime nederlaag aan zichzelf wijten en kan het geschonden blazoen komende zaterdag oppoetsen als s.v. Huizen op bezoek komt. Dat gaat niet eenvoudig worden, want de huidige nummer 6 - net bezig aan een goede serie - leed op eigen veld een pijnlijke 0-2 nederlaag tegen DFS en zal getergd naar Breukelen komen. De eerste klasse A kent overigens vanaf vandaag een nieuwe koploper: VVA'71 lost ODIN'59 af. De Achterbergers - door velen en zeker door FC Breukelen gezien als de beste ploeg uit de afdeling - versloegen in eigen huis SteDoCo met 3-2, nadat de gasten nog terugkwamen van 3-0 naar 3-2. Opvallend verder was de magere overwinning (1-0) van Achilles Veen thuis tegen Montfoort.

Beterschap

Ten slotte - en dat is vele malen belangrijker dan een gewonnen of verloren potje voetbal - wenst FC Breukelen vrijwilliger Gera Jansen een bijzonder voorspoedig herstel toe na het hevige auto-ongeluk van donderdag jl. Ook gaan onze beterschapswensen uit naar de trainer van De Jodan Boys A1 die zaterdag bij Argon A2 in Mijdrecht door hartklachten onwel werd en naar het AMC werd gebracht voor operatie.

Verslag op website De Jodan Boys.

22 november 2014, De Jodan Boys 1 - FC Breukelen 1 4-0 (3-0)

1-0 Jeroen Borsboom 2-0 Jorn van Lunteren 3-0 Jeroen Borsboom 4-0 Jorn van Lunteren

De Jodan Boys

Marvin Straver, Roald Heerkens, Mark Veerman, Tim Roggeveen, Mitchel Heerkens (80’ Rick Begeer), Jorn van Lunteren, Remco de Rijk, Emiel Buntsma (46’ Yassire Hamdani), Jeroen Borsboom (79’ Jaouad El Yaagoubi), Ahmed El Azzouti, Don Mimpen

FC Breukelen

Aäron Balk, Rob van der Sluijs (73’ Lorenzo Lassooij), Edwin Soenarto, Djuric Winklaar (36’ Roy Hom), Marc van Rees (54’ Immanuelson Duku), Mauro Franken, Mitchell de Zwart, Tom Kalkhuis, Daniël Kops, Lucien Dors, Deen van Embricqs.

Kaarten

FC Breukelen Edwin Soenarto (geel), Daniël Kops (geel), Marc van Rees (geel). De Jodan Boys Don Mimpen (geel), Jeroen Borsboom (geel).

Scheidsrechter

D. Schaper