D4 moet genoegen nemen met gelijkspel

d4
demeern
Er had vandaag misschien meer in kunnen zitten, maar het zat niet mee. In de eerste helft was D4 dominant. Het lukt het team van De Meern D9 vrijwel niet om van hun helft af te komen. Keeper Jeroen had daardoor niet zo heel veel te doen. FC Breukelen speelde in het begin van die eerste helft goed positiespel en er werd soms in hoog tempo wondermooi gecombineerd wat luid applaus van het publiek opleverde. Het was dan ook niet verwonderlijk dat D4 op voorsprong kwam.

Dat doelpunt was mooi samenspel tussen Valentijn die de bal goed speelde naar Fedde die vervolgens de bal onhoudbaar inschoot. Valentijn was zelf ook dicht bij een treffer, maar tot twee keer toe trof zijn schot de lat. Misschien onderschatte D4 door het overwicht en de vele kansen de tegenstander toch een beetje. Dat er bij De Meern D9 een paar heel snelle en behendige voetballertjes meededen, bleek tot de schrik van de hardekernsupporters van FC Breukelen. Met goed positiespel werd de achterhoede van D4 in de luren gelegd en De Meern scoorde de gelijkmaker.

In de minuten daarna ging FC Breukelen nog harder op jacht naar een treffer, maar daarbij vergaten vrijwel alle spelers om hun positie in te blijven nemen. Dat deel van de wedstrijd werd het meer het bekende kluitjesvoetbal, zij het dat een paar spelers van De Meern wèl goed (en dus gevaarlijk want ongedekt) positie bleven kiezen. Gelukkig konden Tarik, Mexim en Mohammed de bal vaak genoeg een knal naar voren geven, wat weer wat lucht gaf. Maar aan opbouwen kwam D4 in die fase van de wedstrijd niet toe.

Na de rust had D4 weer het positiespel te pakken en kon daardoor de druk op de tegenstander opvoeren. De spelers speelden met grote inzet en kort nadat hij na een wissel weer in het veld was gekomen, wist Aron de D4 weer op voorsprong te zetten. Daarna leek er een herhaling te komen van de eerste helft. De snelheid van de aanvallers van De Meern leek te worden onderschat, die daardoor meer gevaar konden stichten voor het doel van FC Breukelen.

Het lukte De Meern zo’n vijf minuten voor het einde van de wedstrijd dan ook opnieuw om een gelijkmaker te scoren. Middenveld en voorhoede van FC Breukelen bleven gaan voor de winst, met snelle aanvallen van onder andere Nick, Max en Daan. Maar ook De Meern creëerde nog diverse kansen. En het zou zomaar nog 2-3 kunnen zijn geworden, wat overigens een onverdiende uitslag zou zijn geweest.

De D4 heeft dus een punt gepakt en zakt in het klassement van plek 4 naar 5. Nog steeds boven in het midden, een prima prestatie van het team van trainer/coach Patrick Carbo. Opvallend vandaag was nog dat de scheidsrechter heel wat inworpen affloot van beide teams. Dat waren dan cadeautjes voor de tegenpartij die daarop de inworp kreeg. De arbitrage was verder ook weer uitstekend, met solide en elegant vlagwerk van de grensrechters.