D2 maatje te klein voor medekoploper SCH’44 D1

sch44
d2
De laatste competitiewedstrijd dateerde alweer van twee weken geleden. Destijds werd er op het veld van Hertha met 2-0 verloren van de D1 aldaar. Vorige week werd, ietwat geflatteerd met 5-1 verloren nadat FC Breukelen met 0-1 voor stond bij de rust. Afgelopen zaterdag de wedstrijd tegen medekoploper SCH’44 D1. Deze ploeg gaat samen met KDO D1 aan de leiding.

Zaak voor FC Breukelen was om de fouten van vorige week goed te maken, waarin met name het klein houden van het veld een van de belangrijkste aandachtspunten was. In de eerste helft lukte dit redelijk, ondanks een heel vroege 1-0 achterstand. De Breukelse ploeg slaagde erin de tegenstander meermaals buitenspel te zetten, iets wat dit seizoen nog niet was voorgekomen. Bij de 1-0 stand kreeg Lucas Baghuis een grote kans op 1-1, maar wist deze niet te benutten. SCH’44 kreeg meerdere kansen, maar kon die, mede dankzij goed keeperswerk van Tim Egberts, niet verzilveren. Toch bracht de thuisploeg de verdiende 2-0 op het scorebord. Nog voor rust deed FC Breukelen wat terug. Lars de Groot gaf de bal af op Thomas van Brussel die de 2-1 aantekende met een mooi afstandsschot.

In de tweede helft een zwakker FC Breukelen. De ploeg had vandaag de beschikking over slechts elf fitte spelers, doordat Thomas van der Seijs ziek thuis was gebleven en Joris Fietjé ziek afhaakte in de warming-up. Hierdoor vloeiden de krachten zichtbaar weg, wat SCH’44 in de kaart speelde. In de eerste twintig minuten van de tweede helft speelde SCH’44 prima voetbal en stuurde FC Breukelen bij vlagen van het kastje naar de muur. De 3-1 en 4-1 vielen in deze periode en daarmee was de wedstrijd gespeeld. De laatste tien minuten nam SCH’44 nog wat gas terug, maar kon het wel nogmaals scoren, waardoor de einduitslag 5-1 werd. Al met al een dikverdiende zege voor de, voetballend gezien, beste ploeg die FC Breukelen D2 is tegengekomen dit seizoen.

Volgende week staat de wedstrijd op het programma tegen hekkensluiter Roda’23 D4. Deze ploeg wist verrassend genoeg afgelopen zaterdag met 4-3 te winnen van medekoploper KDO D1 en dus zal ook dit een pittige wedstrijd worden. Zaak voor FC Breukelen is om aan de negatieve serie een einde te maken en een goede wedstrijd te spelen met hopelijk winst tot gevolg. Aftrap is om 9.00 uur.

SCH’44 D1 - FC Breukelen D2, 5-1 (2-1)

2-1 Thomas van Brussel

Foto’s: Diana Middelkoop