D1 neemt drie punten mee uit Amsterdam

wvhedw
d1
Gelukkig mét Diana ging de D1 zaterdagochtend richting Amsterdam. Was Diana in staat om twee wedstijden op één dag te spelen? Ze koos ervoor om in ieder geval met haar D1 mee te doen. Na deze wedstrijd zou ze samen met haar moeder rechtstreeks naar Den Haag gaan, want daar stond een wedstrijd van het Nederlands dameselftal op het programma en daar moest Diana ook bij aanwezig zijn.

In Amsterdam wachtte voor de D1 de wedstrijd tegen Wilhelmina Vooruit-Hortus Eendracht Doet Winnen (WV-HEDW) D3. De D1 moest het doen zonder de geblesseerde Ruben en Bram. De D1 begon uiterst geconcentreerd aan deze wedstrijd. WV-HEDW werd meteen goed onder druk gezet. Hierdoor hadden we veel balbezit en met goede combinaties werd de tegenstander in het begin weggespeeld. Helaas werd het goede spel niet beloond met een doelpunt. Kansen kregen we wel, maar Niek en Sten hadden geen geluk in de afronding.

Werd het eerste schot van Sten nog goed geblokt door een verdediger, zijn tweede schot was wel raak. Jim gaf een mooie pass op Niek. Deze zag dat Sten een betere positie had om te scoren en legde de bal keurig naar links voor de voeten van Sten. Sten bedacht zich geen moment en met een mooi strak schot passeerde hij de keeper: 0-1.

Probeerde WV-HEDW het ons wel moeilijk te maken? Ze probeerden het wel, maar niet met al te veel succes. Onze verdediging stond iedere keer goed opgesteld en de spelers gaven elkaar prima rugdekking. Er ontstond alleen een hectische situatie na een corner van WV-HEDW, maar zonder gevolgen. Wessel had de eer om de tweede treffer voor zijn rekening te nemen. Vanaf de rand van het zestienmetergebied schoot hij prachtig via de onderkant van de lat raak: 0-2. Dit was tevens de ruststand.

Na de rust werd het spel van rommeliger. WV-HEDW begon ook wat feller van zich af te bijten. Ze gingen steviger de duels in, soms op of net over het randje, zonder overigens gevaarlijk voor het doel van Sieb te komen. Wij wisten in de tweede helft nog één keer te scoren. Uit een corner van Niek miste de keeper op onbegrijpelijke wijze de bal. De bal glipte door zijn handen heen tussen zijn benen door via de binnenkant van de paal het doel in. Voor de corner riep iedereen tegen Niek dat hij rustig aan moest doen, maar hij trok zijn eigen plan met als gevolg een doelpunt: 0-3.

Na deze treffer kreeg Niek na goed doorzetten een kans, maar zijn schot belandde tegen de lat. In de laatste minuten kreeg WV-HEDW nog enkele kansjes, maar Sieb wist met o.a. de hulp van de paal de nul te houden. De drie punten konden mee naar Breukelen en Diana kon met een tevreden gevoel naar Den Haag afreizen. De eerste overwinning was binnen. Hopelijk kon ze aan het eind van de dag zeggen dat ze twee overwinningen op een dag van dichtbij heeft meegemaakt.