F4 speelt met plezier en houdt veel tegen

kampong
f4
Boven het complex van de grootste omnivereniging van Nederland hing een heerlijk zonnetje. De mat lag er prachtig bij, al is dat natuurlijk niet zo heel lastig met kunstgras. De spelers van Kampong F8 waren wel ouder, maar niet eens zoveel groter en boezemden dus niet gelijk angst in. En we hadden ook nog kunnen uitslapen, want de aftrap was pas om 11.15 uur gepland. Alle ingrediënten voor een lekkere pot waren dus aanwezig. O, vergeet ik bijna de trouwe supportersschare, aangevuld met broers en zussen en opa’s en oma’s.

Voetballen gingen we. Hidde op de goal, Milan eindelijk aanvoerder na de afgelaste wedstrijd van vorige week en verder iedereen aanwezig. Schitterend om te zien hoe we er allemaal voor gingen. Roy begint meer en meer van zijn fraaie traptechniek te laten zien en gooit er per wedstrijd toch wel een paar vette schijnbewegingen uit. Koen dribbelde van onze eigen achterlijn langs het lijntje helemaal naar de achterlijn van Kampong. Jonathan zette regelmatig gedecideerd de bal op de voet. Dat daar niet altijd tijd voor is, wat maakt het uit. Sacha gooide de trukendoos open. Floris op doel in de tweede helft, topreddingen keer op keer. Hidde schoot in de eerste helft de bal zo fraai uit, soms wel tot over de denkbeeldige middellijn. Melle stofzuigerde weer dat het een lieve lust was. Raf als zo vaak het slot op de deur en dichtloper van kleine en grotere gaatjes. Sytse zet gewoon overal op het veld zijn voet tegen de bal. Valt en staat weer op.

Nog een paar hoogtepunten of opmerkelijke zaken uit de wedstrijd. De 1-0 viel na een paar minuten. We waren met vier man in de zone aan het verdedigen bij een aanval over de rechterflank van Kampong. Helaas wel allemaal in dezelfde linkerzone waardoor voor het doel van Hidde vier spitsen van Kampong vogeltjesvrij op de bal konden wachten. Er was dus geen redden meer aan voor Hidde. Hij speelde trouwens een dijk van een eerste helft. Liep zonder angst uit, schoot per ongeluk hard in de buik van de tegenstander en bracht de bal vaak goed in het spel. Eénn keer ging het even fout, waardoor de Utrechters op 2-0 kwamen.

Maar toen was het echt onze beurt. Sacha leidde het op en neer golven van het spel in met een serie overstapjes in de buurt van de hoekvlag en een fraaie dribbel langs de lijn. Binnen tien minuten had de keeper van Kampong werk te verrichten. Na weer een fraaie uittrap van Hidde over alles en iedereen heen kon Koen op avontuur. De laatste goal voor de rust kwam uit een corner. Er stonden zoveel spelers voor Hidde, dat hij de bal niet kon zien en hij moest vissen in het net.

De tweede helft liet een gelijk spelbeeld zien. Maar Kampong was iets geslepener in het verleggen van het spel. We waren zo bezig met het verdedigen op de bal, dat de kleine spits regelmatig vrij op het balletje kon wachten. En we gaan nog een keer goed trainen op het wegschieten van de bal, want een paar goals vielen doordat de bal in de buurt van onze goal bleef hangen. Maar we bleven gaan. Milan schoot fraai op doel en dwong de keeper tot een mooie duik. Ook Floris kan goed uitschieten. De bal kwam bij Milan die samen met Sytse een mooie één-twee opzette. Helaas kwam er niet meer uit dan een corner. Maar we zetten in elk geval mooi druk en hielden de koppies hoog. Ook als er eens een doelpunt viel aan de verkeerde kant. Het werd uiteindelijk dan wel 9-0, maar we zagen veel fraais en heel veel progressie sinds de eerste paar wedstrijden. Laatste wapenfeit; een splijtende pass van Hidde binnendoor gegeven op Sacha. Op zo’n moment krijg je het als liefhebber echt een graadje warmer.

Zei ik “laatste wapenfeit”? Nee, die eer is voor Melle die op doel ging bij de penalty’s. We telden maar liefst zeven (7!) reddingen. Eén bal ging erin. En wij dan? Balletje van Hidde op de lat, Sytse hard over de kruising. Fraai, maar daar win je niet mee. Nee, dan Sacha. Boem: 1-0. Roy een geplaatst schot links in de hoek: 2-0. Koen, hard! 3-0. En toen dan nog een eretreffer van Kampong. Mannen, heerlijk gevoetbald. Wij van de technische staf en alle andere fans hebben genoten. Zaterdag oefenen we tegen de kerels van de F5.