FC Breukelen F3 - Maarssen F8: 5-1 en een rondje verder!

f3
maarssen
Bekerwedstrijden zijn wedstrijden op zich. Dat zie je in het amateurvoetbal, maar zelfs ook in het betaalde voetbal. Ieder jaar is er toch weer een verrassing in elke bekerronde, een goedwillende amateurclub die een betaald voetbalorganisatie (BVO voor intimi) over de knie legt. We waren vooraf dan ook gewaarschuwd. In de eerste ronde hadden we gewonnen van VVJ F1, dat op zijn beurt met maar liefst 15-0 had gewonnen van v.v. Maarssen F8. En aangezien we vandaag tegen de F8 van Maarssen de kunstwei in mochten, moet je de manschappen waarschuwen voor onderschatting. Zeker omdat zij ook nog eens een ’lagere’ F zijn.

Het is heel bijzonder welke lading er nog aan het F-nummer van een elftal gegeven wordt. Een F1 is natuurlijk een stuk beter dan een F3 die natuurlijk weer een stuk beter is dan een F8. Op met JC te spreken: “Da’s logisch” (spreek uit met een beetje nasaal Amsterdams accent). Het feit dat v.v. Maarssen simpelweg veel meer F-teams heeft dan wij, heeft natuurlijk daarin geen enkele invloed :-)

Gelukkig hadden onze mannen de waarschuwingen ter ore genomen. Na de dramatische pot bij SVM uit vorige week hadden de manschappen dan ook wat recht te zetten. Net voor aanvang van de wedstrijd moesten we nog een kleine teleurstelling met elkaar verwerken. Stan mocht, als aanvoerder van de vorige wedstrijd, de aanvoerder van vandaag kiezen, maar helaas was de aanvoerdersband afwezig. En dan weet je hoe het werkt bij onze manschappen, geen aanvoerdersband is ook geen aanvoerder. De vraag is dan wel of ze het vandaag dan wel kunnen brengen zonder een aanvoerder die als een wegkapitein bij wielrennen zijn manschappen in het veld moet dirigeren.

Het antwoord op deze vraag kwam gelijk de eerste minuut na de aftrap. Onze kanjers waren vanaf het eerste moment zo scherp als een mes, hadden er duidelijk zin in vandaag, hadden vanochtend van alle ouders peper in hun … (zelf invullen) gekregen. Maarssen werd onder druk gezet en het was wachten op de eerste goal. De ene na de andere aanval werd op de keeper van Maarssen afgevuurd. En het moet gezegd worden, deze keeper stond zijn mannetje vandaag. Met uitstekende reflexen wist hij zijn doel in eerste instantie schoon te houden.

Toch werd de continue druk van onze mannen hem te machtig. Robinho had vandaag zijn neusje voor de goal weer opgezet en prikte de 1-0 achter de doelman. Niet lang daarna schoot nogmaals Robin de bal attent binnen na een goeie knal van afstand van Kyan. Lieuwe en Max strooide met passes op het middenveld, Kyan en Stan als vanouds de sloten op de deur, Abe en Robin als loerende roofdieren voor de goal, Jack als allrounder over het hele veld, Huub als rustgevende factor in de goal. En dan natuurlijk Julian Finn die vandaag de schoenen van Voltreffer Vick had aangetrokken (voetbalvaders die vroeger de wondersloffen van Sjakie hebben gelezen, weten gelijk waar ik het over heb) en zijn beste wedstrijd tot nu toe speelde.

En toen, toen kwam er even zo’n moment, zo’n moment dat je als technische staf even langs het veld gaat zweven, het was even genieten in een wedstrijd terugzien waar de afgelopen weken op getraind is, dat voelt echt heel fijn. Het laat zich ongeveer als volgt omschrijven (lees hardop met de stem van Jack van Gelder in je hoofd):

Wisseborn gooit in. Van Engelenburg komt goed uit de dekking en neemt de bal aan. Wisseborn is gelijk weggestart langs de lijn en Van Engelenburg geeft de bal met een prachtige dieptepass in de ruimte mee op Wisseborn. Wisseborn haalt de achterlijn, legt de bal strak bij de tweede paal waar Heemskerk komt inlopen. Heemskerk denkt niet na en prikt de bal tegendraads in de verre hoek, goaoaoaoaoaoaoaoaooaol! Goaoaoaoaoaoaoaoaoaoaoaoaol de FC Breukelen, 3-0.

En voor rust werd de keeper van Maarssen nog één keer verschalkt (als ik het goed heb weer door Abe), waarna de rust met een 4-0 stand werd bereikt.

De tweede helft kon eigenlijk schriftelijk afgedaan worden. Beide teams scoorden één keer en de eindstand van 5-1 was een feit. Kort samengevat kwam het erop neer dat onze de jongens de wedstrijd ’neutraliseerden’, om maar eens in tegenwoordige trainerstermen te spreken. De verdediging werd gesloten gehouden en we wisten nog wel de nodige aanvallen los te laten op het doel van Maarssen. Maar ook in de tweede helft stond de Maarssen-keeper standvastig op zijn post. De penalties gingen weer als vanouds en de blijdschap was tot ver over de velden te horen. Een rondje verder in de KNVB-beker, in het tot nu toe nog relatief korte voetballeven van de spelers van de F3 een hoogtepuntje in de voetbalcarrière!

Aankomende zaterdag wacht de belangrijke thuiswedstrijd tegen Kampong F7. Op het mooie tijdstip van 9.40 mogen we thuis proberen om drie punten te pakken tegen een directe concurrent. Een prachtige mogelijkheid om verder te laten zien wat jullie allemaal hebben geleerd de afgelopen maanden mannen. De grote opkomst bij de trainingen van de technische staf op maandag en woensdag en de grote aanwezigheid van onze toppers op de voetbalschool op zondag heeft onmiskenbaar tot enorme vooruitgang geleid. Drie punten tegen Kampong zou toch wel heel lekker zijn.

De technische staf