D1 wint bekerwedstrijd van Hertha D1

d1
hertha
De laatste wedstrijd in de poulefase van het bekertoernooi moest de D1 het opnemen tegen Hertha D1 uit Vinkeveen. Beide teams hadden drie punten uit twee wedstrijden. Hertha kwam al snel op een 0-1 voorsprong. Onze jongens lieten zich door deze vroege achterstand niet van de wijs brengen. Ze gingen hun eigen spel spelen en creëerden ook enkele kansjes, maar nog zonder succes. Dat we zouden scoren, was slechts een kwestie van tijd.

Na een mooie actie van Niek scoorde Jim de gelijkmaker: 1-1. Niek rondde na een mooie solo vanaf de linkerkant netjes af: 2-1. Hertha had na 0-1 eigenlijk niets meer in te brengen. Ze probeerden het wel, maar kregen van ons geen kans, op één moment na. Rond de zestienmeter kwam de bal na een kluts voor de voeten van een Hertha-speler. Met een goed schot passeerde hij Sieb en stond het 2-2.

Jim werd daarna door de keeper van Hertha in de gelegenheid gesteld om zijn tweede treffer te maken. De keeper twijfelde of hij de bal wel of niet in zijn handen mocht pakken. Hierdoor kwam de bal voor de voeten van Jim die eenvoudig 3-2 kon scoren. Dit was ook de ruststand.

Na de pauze kwam Hertha feller uit startblokken. De wedstrijd werd wat levendiger en er waren mooie duels te zien, met name op het middenveld. Door beide ploegen werd er lekker gestreden, zonder dat dit tot grote kansen leidde. Uit een voorzet ontstond er voor het doel van Hertha het inmiddels voor de D1 bekende ‘flipperkastvoetbal. Na ‘vier doelpogingen kwam uiteindelijk de bal voor de voeten van Yassin die een einde maakte aan de ‘flipperkast’: 4-2.

Binnen twee minuten na deze treffer lag de vijfde er ook in. Na een mooie pass van Nicherwan maakte Niek zijn tweede doelpunt: 5-2. Het verzet van Hertha was gebroken en we konden de wedstrijd rustig uitspelen. De D1 trakteerde zichzelf toch nog op een zesde treffer. Wessel gaf een pass op Niek die Yassin zag vrijstaan voor het doel. Het was voor de laatste een koud kunstje om ook zijn tweede treffer te maken: 6-2. Met dit resultaat is de D1 tweede geworden in de (beker)poule. Ze moeten hun meerdere erkennen in Desto D1.

Scoreverloop

Eerste helft: 0-1 Hertha; 1-1 Jim; 2-1 Niek; 2-2 Hertha; 3-2 Jim. Tweede helft: 4-2 Yassin; 5-2 Niek; 6-2 Yassin.