Er lukte weinig bij SDC Putten en FC Breukelen

sdcputten
1
Op 1 november voetballen terwijl het kwik 20 graden aanwijst en de zon vervelend laag staat, je moet het maar kunnen. SDC Putten en FC Breukelen hadden er de grootste moeite mee en presteerden gisteren bij vlagen onder hun niveau. Dat er na afloop nog steeds 0-0 op het mooie Puttense scorebord stond, daar kon iedereen mee leven. Niet in de laatste plaats de toeschouwers, van wie er enkelen wakker moesten worden geschud toen het laatste fluitsignaal had geklonken.

Voor de thee werden de supporters van beide kampen, to put it mildly, zeker niet verwend. Daniël Kops lanceerde in de negende minuut met een lobje Tom Kalkhuis die had moeten scoren, maar helaas naast mikte. Bij deze actie kwamen doelman René van Hemel en verdediger Niels Pereboom ongelukkig en knalhard met elkaar in botsing. Pereboom werd bijna vier minuten lang verzorgd, kon daarna nog even verder maar werd toch vervangen. Tom Kalkhuis probeerde het halverwege de helft nogmaals, nu met een vrije trap over de muur, maar ook deze poging bleek tevergeefs. Tussendoor noteerden we een te hoog gemikte afstandspegel van SDCP-aanvaller Steffan Vlietstra. Kalkhuis zag kort voor rust zijn harde inzet gestopt door de vuisten van de attent keepende Van Hemel. De goals waren kennelijk duur vandaag. Op dus naar de koffie, thee en andere lekkernijen.

Na de rust toonden de gastheren iets meer zin te hebben om een eerste treffer te scoren. Een paar aanvallen volgden elkaar kort achter elkaar op, met als opvallendste resultaat het vlammende schot van Sercan Kurdal dat rakelings over de lat ging. Toen vond FC Breukelen het welletjes. In minuut 54 zagen we ineens een acrobatisch wapenfeit van FC Breukelen. Deen van Embricqs zette van rechts lekker voor en de omhaal van Daniël Kops was absoluut de hele wereld overgegaan als het doel één meter verder naar achteren had gestaan. Deen zelf kon twee minuten later de score openen, maar vond slechts het zijnet.

De mooiste kans was wederom voor Van Embricqs. Hij anticipeerde goed op een prachtige dieptepass van Lucien Dors, omspeelde de keeper maar werd daarbij te veel naar links gedrongen. Waar iedereen nu een breedtepassje verwachtte, draaide Deen zich razendsnel om en vuurde richting bovenhoek. Putten-keeper René van Hemel redde echter fantastisch ten koste van een corner.

Halverwege de tweede helft kreeg SDC Putten weer wat meer grip op het spel wat o.a. resulteerde in een listig lobje van invaller Niels van der Zaal (ex-Zuidvogels) dat echter soeverein werd gepakt door FC Breukelen-keeper Aäron Balk. Kort daarop volgde een compleet weggewaaide voorzet van de linkerflank van Evert Brouwers die pardoes boven op de lat belandde. Beide inzetten, net als het te slappe schot van FC Breukelen-invaller Mitchell van Friderici om de wedstrijd te beslissen, waren wel symptomatisch voor het zwaar tegenvallende niveau van vandaag.

Conclusie: wit-oranje en blauw-wit wilden vandaag heus wel, de bedoelingen van beide kampen waren dik in orde, maar men kon niet of het lukte gewoon niet. Ondanks het veelvuldige luide coachen van Cor ten Bosch langs de lijn, waarover één Puttense supporter op de tribune zich luidkeels: “Man, laat ze het toch eens zelf uitzoeken. Ze hebben het al lastig zat!” Uitblinker aan FC Breukelen-zijde was - net als vorige week een verdediger - Edwin Soenarto die elke aanvaller die in zijn buurt kwam, van een koude kermis liet thuiskomen. En dat terwijl het op het veld zo lekker warm was.

1 november 2014, SDC Putten 1 - FC Breukelen 1, 0-0

SDC Putten

René van Hemel, Sven Onclin, Richard Gooijer, Kees Pluim, Sedan Ozan, Sercan Kurdal, Niels Pereboom (21’ Rob Buter), Wouter de Bruin (65’ Niels van der Zaal), Steffan Vlietstra, Evert Brouwers (75’ Jeffrey van den Brink), Thomas Amende.

FC Breukelen

Aäron Balk, Edwin Soenarto, Rob van der Sluijs, Djuric Winklaar, Mark van Rees, Mauro Franken, Mitchell de Zwart, Deen van Embricqs (71’ Mitchell van Friderici), Daniël Kops, Lucien Dors, Tom Kalkhuis.

Kaarten

SDC Putten Richard Gooijer (geel), Steffan Vlietstra (geel), Niels van der Zaal (geel). FC Breukelen Rob van der Sluijs (geel), Lucien Dors (geel).

Scheidsrechter

J.S. Boringa

Verslag op website SDC Putten met hier een (veel te) lang videoverslag.

ODIN'59 pakt eerste periode

Ook viel deze zaterdag de beslissing in de eerste periode. De bloemen zijn voor ODIN'59 dat in Nijkerk resoluut afrekende (0-5) met de plaatselijke NSC. FC Breukelen feliciteert vanaf deze plaats de Heemkerkse formatie van coach Mark Evers met de ’eerste’ prijs. Zaterdag 8 november ontvangt FC Breukelen Bennekom 1 dat zich inmiddels naar een keurige zesde plaats heeft gewerkt. Dit weekend won men thuis van DOVO met 2-1.