FC Breukelen D2 kan niet stunten tegen KDO D1

d2
KDO
Na het verlies van vorige week tegen Argon D2 (1-0) stond afgelopen zaterdag de thuiswedstrijd tegen KDO D1 op het programma. De ploeg uit De Kwakel had uit zijn voorgaande vier duels de maximaal haalbare score van twaalf punten behaald en dus zou het een lastige kluif worden voor FC Breukelen D2. Zonder Thijs Veldhuis, Thomas van der Seijs, Joris Fietjé en de inmiddels gestopte Lucas den Hartogh, maar met Niek Rietveld en Klaas-Pieter van Bon (beiden D1, nogmaals dank!) trad FC Breukelen D2 aan tegen de nummer 2.

In de eerste helft kon FC Breukelen D2 redelijk weerstand bieden. Nadat KDO D1 na een minuut of tien op 0-1 was gekomen was het Joost van der Linden die een aantal minuten later op fraaie wijze de 1-1 noteerde. In de rest van de eerste helft volgde een boeiende strijd. FC Breukelen D2 probeerde het KDO D1 met veel strijdlust lastig te maken en slaagde hierin redelijk. Ook het veldspel was bij vlagen redelijk, alleen KDO D1 wist gevaarlijker te worden voor het doel van FC Breukelen en scoorde voor rust dan ook nog 1-2.

De uitstekende spelende spits was ook na de pauze een plaag voor de Breukelse defensie. Binnen een kwartier in de tweede helft liep KDO D1 uit naar terechte 1-4 voorsprong. De klus was geklaard voor KDO en het nam wat gas terug, waardoor FC Breukelen weer wat aan voetballen toe kwam en op zoek kon naar een tweede treffer. FC Breukelen kreeg een corner, de keeper van KDO ving de bal en schoot direct uit. Doordat alle spelers van FC Breukelen D2 zich naar voren hadden bewogen, konden twee spelers van KDO D1 op keeper Sieb Verheijen af en wisten de einduitslag te bepalen op 1-5.

Al met al een redelijke wedstrijd van FC Breukelen D2, waarin een van de koplopers in deze competitie een maatje te groot bleek. Echter had FC Breukelen D2 met slimmer spel waarschijnlijk meer een vuist kunnen maken. Volgende week staat de uitwedstrijd in Vinkenveen tegen Hertha D1 op het programma, aftrap is om 10.00 uur.