E1 knokt zich naar overwinning

e1
desto
Zaterdag 1 november moesten we tegen de nummer twee op de ranglijst spelen, de E1 van Desto. Vanaf de aftrap probeerden we gelijk druk te zetten op de tegenstander. Hierdoor gaven we een signaal af dat wij die wedstrijd wilden winnen of ieder geval de strijd vol aan te willen gaan. Onze lef en durf werden vroeg in de wedstrijd beloond. Door goed druk te zetten op het middenveld veroverden wij de bal en zochten onze spits die in de diepte wegliep. Met een bekeken boogbal in de bovenhoek liet hij de keeper kansloos en zetten ons op een 1-0 voorsprong.

Het was fascinerend om te zien hoe we de strijd aangingen en knokten voor elke meter. Toch konden we niet voorkomen dat Desto halverwege de eerste helft de stand in evenwicht bracht door van dichtbij de gelijkmaker binnen te schieten: 1-1. Een paar minuten later kwam Desto op 1-2 doordat we hun de gelegenheid gaven om vrij op doel te schieten vanuit de tweede lijn. Een domper voor ons, maar de koppies gingen niet hangen en we knokten ons weer terug in de wedstrijd. Een prima combinatie door het midden zette één van ons vrij voor de keeper en met een hard diagonaal schot liet hij de keeper kansloos: 2-2 en tevens de ruststand.

De tweede helft was een slijtageslag voor ons, maar we hielden goed stand. Desto ging nog meer druk geven en we konden er soms gevaarlijk uitkomen. Zo ook halverwege de tweede helft. Een prima uitval bracht onze spits in stelling die wegdraaide van zijn tegenstander en van afstand de keeper verraste: 3-2. Daarna kropen we een paar keer door het oog van de naald en met veel kunst- en vliegwerk en hulp van de lat konden we de voorsprong behouden. We kregen nog een paar mogelijkheden om de wedstrijd op slot te gooien, maar konden dezen niet verzilveren. Zo bleef het 3-2 voor ons. Een puike teamprestatie die voornamelijk door wilskracht tot stand was gekomen.