D1 verslaat IJburg D2

IJburg
d1
AFC IJburg heeft veel over voor de bezoekende clubs. Zo zorgen zij ervoor dat de tegenstander al klaar is met de warming-up voor ze het sportpark bereikt hebben. En de supporters van de bezoekende club zijn al zo vermoeid als ze het sportpark van IJburg bereikt hebben, dat ze ongeveer 1,5 uur nodig hebben om weer op adem te komen. Geen kans dus om hun team fanatiek aan te moedigen. Dit overkwam afgelopen zaterdag de jongens en meisje en de supporters van de D1.

Dit weerhield de D1 er niet van om IJburg D2 een sportief pak slaag te geven met een klinkende 6 -0 overwinning. De D1 speelde deze wedstrijd in de nieuwe inloopshirts. IJburg had geen reservetenues, dus was het een prima oplossing dat wij in deze shirts gingen spelen. Al vrij snel na het eerste fluitsignaal van de zeer goed leidende scheidsrechter was het al duidelijk dat onze jongens deze wedstrijd niet mochten verliezen. De inzet van IJburg was goed, alleen voetballend kwamen ze toch wel te kort.

teamfoto inspeelshirts

Onze jongens kregen voldoende kansen, maar deze werden niet allemaal benut. Uit een corner van Rafael ontstond er voor het doel ‘flipperkastvoetbal’. Uiteindelijk kwam de bal voor de voeten van Yassin. Hij schoot de bal met een strak schot in het doel: 0-1. Even later scoorde Elias uit een corner van Rafael 0-2. Ook hier ging - korter dan bij de eerste goal - ‘flipperkastvoetbal’ aan vooraf. Wij bleven kansen creëren, maar hadden geen geluk in de afronding. Nicherwan wist met een prachtig schot de keeper te verschalken, maar zijn schot belandde op de paal. De terugspringende bal kon alsnog door de keeper voor de doellijn gepakt worden.

Yassin nam de derde treffer voor zijn rekening. Na een mooie solo kon hij van rechts schuin richting het doel lopen om oog in oog te komen met de keeper. In plaats van de bal terug te leggen op een van zijn medespelers koos Yassin ervoor om op het doel te schieten. De keeper hield in eerste instantie het schot tegen, alleen niet klemvast. De terugspringende bal kwam weer voor de voeten van Yassin en zijn tweede poging was wel raak: 0-3. Dit was tevens de ruststand.

De tweede helft begon IJburg feller aan de wedstrijd en drongen ons iets meer terug. Grote kansen leverde dit niet op. Onze verdediging had alles onder controle. Jim had de eer om de vierde treffer voor zijn rekening te nemen. Voordat hij deze kon maken, had hij twee keer met mooie acties al kans gehad om te scoren, maar dat was hem helaas niet gelukt. Driemaal is scheepsrecht en dat gold in dit geval ook. Niek gaf na een mooie solo de bal aan Jim die 0-4 scoorde. Ruben maakte daarna met een mooi schot vanaf de zestienmeterlijn 0-5. Wat Nicherwan in de eerste helft niet lukte, lukte hem nu wel. Met een bekeken schot schoot hij de bal tussen de palen: 0-6.

Na deze treffer werd er een kleine verandering doorgevoerd in het team. Klaas-Pieter mocht het gaan proberen in de voorhoede. Hij had voor het toetje van deze wedstrijd kunnen zorgen, maar had geen geluk in de afronding. Sten zag Klaas-Pieter vrij staan voor het doel. In plaats van rechtstreeks te passen, dacht Sten ‘ik doe het via de lat’. De pass van Sten kwam via de lat voor de voeten van Klaas-Pieter. Hij was hier blijkbaar zo van geschrokken, dat hij de bal te zacht inschoot, waardoor de keeper alsnog kon redden. Jammer, maar helaas.

Kort na deze actie floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. De 6-0 overwinning was dik verdiend. We konden aan de terugtocht naar Breukelen beginnen. De supporters waren weer op adem voor de lange wandeling naar de auto’s en voor de spelers was deze wandeling een perfecte cooling-down.

Foto’s: Joyce van Bon.

doelpunt

doelpunt

elias

elias

klaas-pieter

klaas-pieter

nicherwan

nicherwan

ruben

ruben

sten

sten

wessel

wessel

yasin

yasin