Ontsnapping in de laatste seconden ...

a1
Buiksloot
Dat de A1 momenteel niet in blakende vorm verkeert, mag een understatement genoemd worden. De punten worden wel gepakt, maar met een minimaal verschil van één doelpunt en vandaag zelfs door middel van een heuse ‘Houdini-act’ in de laatste tien seconden van de wedstrijd. Met de komende zware wedstrijden voor de boeg geeft dit te denken, te meer we door de zware blessures moeite hebben om een volledig elftal op te stellen.

Ook afgelopen zaterdag hadden we precies elf man en hadden we het geluk dat de B1 voor ons speelde, zodat er nog drie man op de bank kon aanschuiven. Dit zal zaterdag a.s. anders worden en het wordt deze week dus nog even puzzelen hoe we dit moeten oplossen. Het ziet er in ieder geval naar uit dat Jesse pas na de winterstop weer in actie kan komen, voor Nik moeten we hopen dat de wedstrijd van 22 november (we zijn 15 november vrij) niet te vroeg komt.

Bepalende spelers ontbraken op belangrijke posities, het was aan ons spel goed te merken. We speelden vandaag op het hoofdveld dat was ‘ingezaaid’ met een flinke zandlaag. Dit maakte het veld erg zwaar, traag en had een vreemd effect op de bal die soms anders stuiterde dan verwacht. De basis van vandaag: Stan, Michiel, Joery, Jordi, Rutger, Douwe, Roy, Michael, Ginola, Martijn en Olivier. Wissels: Tim, Max en Niels (alledrie B1).

De eerste helft was FC Breukelen wel de betere ploeg, maar lukte het niet om dit ook uit te drukken in een aantal doelpunten. Sterker, FC Breukelen mocht zelfs even de handen dichtknijpen toen een aanvaller van Buiksloot alleen op Stan af mocht gaan, maar gelukkig overschoot. Twee minuten later ook nog een afstandsschot dat buiten bereik van Stan op de paal stuitte. FC Breukelen had verder het overwicht en dit resulteerde in een flink aantal doelrijpe kansen (Olivier, Michael), maar het vizier stond niet bepaald op scherp. Het was uiteindelijke een (terechte) penalty die ons over het dode punt moest helpen nadat Olivier binnen de beruchte lijnen werd neergelegd. Olivier nam de pingel zelf en schoot beheerst in de rechterhoek: 1-0. Daar we te slordig speelden, bleef de teller op 1 steken en gingen we met deze stand de rust in, maar erg gerust waren we er echter niet op.

In de tweede helft bleek dat dit een juist voorgevoel was. Buiksloot nam meer en meer initiatief en FC Breukelen zette hier eigenlijk weinig tot niets tegenover. Slechts sporadisch wisten wij nog voor gevaar te zorgen, maar kreeg Stan aan de andere kant steeds meer te doen. De beloning voor Buiksloot werd uiteindelijk op een presenteerblaadje aangereikt toen de bal (door het zand) een van de vreemde capriolen maakte en Joery daardoor mistastte. Met twee spelers konden de gasten vrij doorlopen naar het doel van Stan en wisten ze dit prima en beheerst uit te spelen: 1-1. Een op dat moment terechte tussenstand, maar Buiksloot rook dat er wellicht wel meer te halen was op Broekdijk-Oost. Het geloof wat bij ons ontbrak werd bij de mannen uit Amsterdam-Noord steeds sterker en het was dat Stan enkele malen kordaat optrad en ons kon behoeden voor een achterstand. Buiksloot bracht nog vier verse krachten in om de druk verder op te voeren.

Inmiddels had Martijn plaatsgemaakt voor Max en verving Tim Ginola. Max zorgde voor wat meer druk en kreeg een aardige mogelijkheid, maar zijn schot ging echter rakelings over het doel. Even later kwam ook Niels er voor de moegestreden Michael in. Met al een wedstrijd in de benen vielen de genoemde B1 spelers weer prima in! Met nog een minuut op de klok leek iedereen te berusten in een gelijkspel (gezien het spelbeeld de terechte uitslag), maar werd Niels nog eenmaal gelanceerd. In een duel stuitte hij echter op de keeper maar sprong de bal in de rebound voor de voeten van Max. Deze haalde uit, kon wederom worden gestopt, maar door een verdediger die naar de achterlijn was gelopen. Dit keer kwam de bal op de rand van de zestienmeter uit bij Roy. In een ultieme poging schoot hij de bal onbereikbaar in de rechterbovenhoek en werd vervolgens bedolven onder het gehele elftal: 2-1!!!

Buiksloot mocht weer aftrappen op de middenstip, maar langer dan tien seconden duurde de wedstrijd niet meer. Pffff wat een ontsnapping. Een beetje sneu voor de tegenstander die zeker een punt verdiende, wij zullen daar natuurlijk niet om treuren. Wederom de volle buit na een zeer matige vertoning. Volgende week wacht ons de zware uitwedstrijd bij SO Soest (15.15 uur). Hoe we de personele problemen gaan oplossen en de vorm weer gaan terugpakken, zal in en na de trainingen blijken.

1 november 2014: FC Breukelen A1 – dvc Buiksloot A1: 2-1 (1-0)

1-0 Olivier 1-1 Buiksloot 2-1 Roy

Overige uitslagen

Waterwijk A1 - FC VVC A1: 5-2; AS’80 A1 - SO Soest A1: 4-4; CSW A2 - FC Aalsmeer: 1-2; Maarssen A1 - SV Baarn A1: 5-0; Laren’99 A1 - Altius A1: 4-1.

FC Breukelen blijft hierdoor achter Waterwijk op de tweede plaats staan, de concurrenten Soest en Laren liggen echter op de loer.