FC Breukelen 3 behoudt ongeslagen status na vroege achterstand

3
afc
Zaterdag 11 oktober trof het derde elftal een bekende tegenstander, maar werd de ploeg toch verrast. In de beker werd uit bij AFC 8 een 3-5 overwinning geboekt en was het duidelijk dat de Amsterdammers veel voetbal in de ploeg hebben. Tot nu toe bleken de wedstrijden van AFC een garantie voor doelpunten, zowel voor als tegen. Dit zou deze wedstrijd niet anders zijn. FC Breukelen kon zich vooraf verheugen op een smakelijk ontbijt van de geliefde filantroop Michael Burkel, daar zou het in ieder geval niet aan liggen op deze regenachtige zaterdagmiddag aan de Broekdijk Oost.

De thuisploeg begon niet goed aan de wedstrijd, maar toch vielen er weer genoeg kansen te noteren. Deze kansen werden niet benut en zo leek het lang een zeer droevige middag te gaan worden voor de Breukelaars. Na tien minuten kreeg AFC de voorsprong cadeau na een miscommunicatie tussen het middenveld en de verdediging van FC Breukelen. Niet veel later volgde de volgende tegenslag. Een steekpass werd verdedigd met een sliding, maar eindigde pardoes achter de kansloze keeper Sander Mur.

Zo keek de thuisploeg binnen 20 minuten tegen een 0-2 achterstand aan en leek de bal er in het andere doel niet in te kunnen. Vlak voor rust leek het tij dan eindelijk te keren. Peter Kamp ging achter een vrije bal staan en wist deze via een tegenstander tot doelpunt te promoveren. Dit leidde tot een 1-2 achterstand bij rust en liet de thuisploeg met een gevoel achter dat de wedstrijd nog lang niet verloren was.

In het eerste kwartier na rust leek er niet veel te veranderen in het spelbeeld. Daarna was het echter tijd voor een Breukelse tsunami die zijn weerga niet kent. In een tijdsbestek van slechts een kwartier kwam de thuisploeg liefst zes(!) keer tot scoren. Scott Vorst opende het feest met een degelijke kopbal en snel daarna maakte Peter Kamp zijn tweede van de middag na een uittrap van Sander Mur. Het derde elftal had eindelijk de voorsprong waar het zo lang naar op zoek was, maar hiermee was de honger naar doelpunten nog lang niet gestild. Uiteindelijk waren Scott Vorst en Peter Kamp de gevierde mensen met drie goals per persoon.

Nadat de storm was gaan liggen wist AFC nog wat terug te doen en een tussenstand van 7-3 op het scorebord te brengen. Het slotstuk was echter voor Maikel Goossens, die ook tussendoor al een goaltje had meegepikt. De veelscorende spits kreeg op de middenlijn de bal aangespeeld en zag in een fractie van een seconde dat de doelman wel erg ver voor zijn doel stond. Zonder aarzeling wist hij de bal vanaf grote afstand over de doelman te schieten en het feest voor de thuisploeg compleet te maken.

Deze wondergoal is hieronder te zien:

De 8-3 eindstand doet vermoeden dat het een simpele wedstrijd was, maar alle ooggetuigen weten wel beter. Het was een zeer lastige pot die uiteindelijk in een kwartier beslist werd. Dit neemt niet weg dat FC Breukelen nog steeds zonder puntverlies is en de ranglijst op basis van doelsaldo mag aanvoeren. Volgend weekend is het derde elftal vrij en dat komt zeker niet op een slecht moment. Het team kent veel blessures en pijntjes en kan op deze manier mooi herstellen voor de uitwedstrijd bij middenmoter IJFC op 25 oktober.