A1 is VV Maarssen A1 de baas

maarssen
a1
Deze keer dan toch herfstachtige omstandigheden; was er ’s morgens nog een lekker zonnetje, 45 minuten voor de wedstrijd trokken donkere wolken zich samen boven Broekdijk Oost en barstten de regenbuien los. We hoopten dat dit niet al te lang zou duren, maar tot ongeveer drie minuten voor het einde van de wedstrijd bleef de regen aanhouden resulterend in een nat en glad veld. De donkere wolken waren voor Breukelen gelukkig alleen letterlijk want, vooral in de eerste helft, voetballend waren ze duidelijk de meerdere van de buren uit Maarssen.

Voor Michiel en Ginola had deze wedstrijd nog een extra lading, ze moesten immers tegen hun oude teamgenoten en wilde natuurlijk laten zien dat ze de juiste keuze hadden gemaakt door naar FC Breukelen over te stappen. We gingen het veld in met de inmiddels al vertrouwde opstelling: Stan, Michiel, Joery, Jordi, Douwe, Roy, Michael, Nik, Jesse, Ginola en Olivier. Wissels: Martijn en Rutger. Dat zo’n derby altijd weer wat extra’s brengt weten we, de duels waren dan ook pittig te noemen zonder dat het onsportief werd. De scheidsrechter had de wedstrijd goed in de hand en had de kaarten eigenlijk niet of nauwelijks nodig.

In de eerste tien minuten had FC Breukelen een licht overwicht en al twee doelrijpe kansen (geblokte schoten en kopballen van Jesse en Olivier), daarna gaf FC Breukelen pas echt gas. De kansen stapelden zich op voor het doel van Maarssen waar de keeper regelmatig de redding moest brengen of de verdedigers die zich met gevaar voor leven voor de voeten en bal gooiden. Het duurde nog tot de 17e minuut voordat de 1-0 binnen lag (doorgebroken Olivier die de bal langs de keeper in de hoek schoot). Het had toen echter al 3-0 kunnen en moeten staan. FC Breukelen kreeg veel corners en die zorgen met het opkomen van Jordi altijd voor veel gevaar en de nodige paniek bij de tegenstander. Joery had 2-0 op z’n schoen toen hij werd weggestuurd door Nik en alleen op de keeper kon afgaan. Hij had echter één kapbeweging te veel nodig en zo bleef het nog even 1-0.

Maarssen gokte een beetje op de snelheid van nummer 11 die bij doorschietende ballen op dit natte veld al een paar keer voor gevaar kon zorgen, maar evenzovele keren een van onze verdedigers tegenkwam. Een verrassend afstandsschot was eigenlijk nog het enige gevaar tot dan toe; Stan rekende er niet echt op en was min of meer al geslagen toen de paal redding bracht. Kort daarna bracht Jordi Olivier in stelling maar in een 1-op-1-situatie met de Maarssense keeper sprong de bal van z’n voet en was de kans verkeken. Eén minuut later was het Jesse die twee verdedigers en de keeper omspeelde en de bal voor het intikken had toen er nog net een Maarssense grote teen de bal over het doel deed springen. De kansen stapelden zich verder op en ja hoor, een klein misverstand tussen Stan en de defensie zorgden voor knullig balverlies en zo kon Maarssen de bal onverwacht in een leeg doel werken. Een cadeautje dat dankbaar werd aangenomen: 1-1 daar waar de afstand allang gemaakt had moeten worden.

FC Breukelen liet zich echter niet van de wijs brengen en zette direct weer aan voor de volgende stortvloed van aanvallen. Raakte Olivier eerst nog de paal, uit de volgende vrije trap was het dan toch eindelijk raak: 2-1. Een lage bal die via het natte gras en een grabbelend handje tegen de touwen sprong. Maarssen snakte naar lucht en FC Breukelen hield ze in de houtgreep. In de 43e minuut maakte Olivier tot z’n eigen verbazing z’n derde en dus z’n hattrick toen een hoge bal vanaf de zijflank op doel werd geschoten. De glibberige bal was te glad voor de handschoenen van de Maarssensse doelverdediger en glipte door de vingers het doel in: 3-1 en tevens de ruststand.

Tevreden werd een warm kopje thee gedronken napratend over de vele kansen die Maarssen ons in de eerste helft had geboden en speculerend over wat de tussenstand eigenlijk wel had kunnen zijn. De tweede helft werd er direct weer druk gezet en werd de jacht naar de definitieve beslissing ingezet. Een prachtig stiftje van Michael ketste op de buitenkant paal naast het doel, maar alles verliep wat minder vloeiend dan in de eerste helft. In de 50e minuut werd Joery vervangen door Rutger en in de 58e minuut maakte Michael plaats voor Martijn.

Maarssen kwam wat beter in het spel en kreeg zowaar enkele kansen. Stan kwam gelukkig alert en op tijd uit z’n doel om gevaarlijke momenten onschadelijk te maken. Een flink aantal corners met drie kopballen van Jesse leverde helaas geen 4-1 op en even zagen we een ‘Van Persie-Huntelaar-momentje’ toen Olivier voor z’n eigen kans ging en de vrij inkomende Martijn over het hoofd zag. Het mocht allemaal niet baten en omdat ook onze verdediging, met een uitblinkende Michiel, van geen wijken wist, bleef het 3-1. Een stand die vermoed dat het best spannend was, toch is dat het eigenlijk geen moment geweest.

De A1 blijft zodoende goed meedoen bij de bovenste vier (staan nu derde) die zich van de rest lijken te hebben afgesplitst. Zaterdag 18 oktober zijn we vrij, de week erop volgt weer een uitwedstrijd tegen SV Baarn. Woensdag 15 oktober oefenen we tegen een A1/A2-combinatie van Elinkwijk.

11 oktober 2014, FC Breukelen A1 - VV Maarssen A1, 3-1 (3-1)

1-0 Olivier 1-1 VV Maarssen 2-1 Olivier 3-1 Olivier

Overige uitslagen

Waterwijk A1 - Altius A1: 3-1; AS’80 A1 - VVC A1: 3-2; Laren 99 A1 - SV Baarn A1: 6-3; CSW A2 - SO Soest A1: 0-2; FC Aalsmeer A1 - Buiksloot A1: 2-1.