Kansen, maar helaas geen punten voor D4 bij PVC

pvc
d4
Het was een spannende pot vandaag, maar het zat helaas niet mee voor de D4 van FC Breukelen. Een gelijkspel was verdiend geweest, maar aan het eind van de wedstrijd was de score 3-1. De D4 van Patronaats Voetbal Club speelt op het Sportpark Marco van Basten in Utrecht. Er hing daar een gemoedelijke sfeer en de supporters van beide teams stonden, zoals dat hoort, even gemoedelijk naast elkaar langs de lijn. Trainer/coach Patrick Carbo was even daarvoor uit het vliegtuig gerold, net terug van een aantal dagen in de Verenigde Staten. Ondanks dat hij een nacht had overgeslagen, wilde hij toch zijn team coachen en hij deed dat (met zonnebril!) even bevlogen als anders.

Door de blessure van keeper Jeroen stond Jonas weer op doel. De rest van de opstelling zag er vertrouwd uit met Valentijn, Mohammed, Tom, David en Fedde meestal in de achterhoede, Nick, Aron, Mexim en Tarik op het middenveld en Niek, Max en Yassine in de voorhoede. En natuurlijk wisselden sommige mensen wel eens van positie (Tarik in de spits, Fedde op het middenveld, Yassine in de verdediging). Tijd voor een warming-up was er niet echt dus de jongens moesten meteen aan de bak.

Na een paar minuten spelen bleek dat D4 van PVC een aantal snelle aanvallers had en een niet gemakkelijk te passeren centrale verdediger. D4 wist in het begin van de wedstrijd niet tot een goede opbouw van de aanval te komen en de thuisploeg wist handig gebruik te maken van de ruimte die in de achterhoede van FC Breukelen viel: 1-0. De jongens van D4 lieten het hoofd niet hangen en gingen op zoek naar de gelijkmaker. Door de passie voor de bal werd er niet altijd even goed op het positiespel gelet en dat leidde tot 2-0 en zelfs tot een 3-0 voorsprong voor de Utrechtse club.

Net als vorige week lukte het de tegenstander in de tweede helft niet meer om te scoren, maar D4 had ook nu moeite en pech met het scoren. De harde kern van de meegereisde supporters uit Breukelen vond de eindstand van 3-1 enigszins geflatteerd. Zo was er bijvoorbeeld een bal die volgens spelers van FCBreukelen wél over de doellijn van PVC was gegaan (niet goed te beoordelen door de harde kern). Maar dát had niet het verschil gemaakt. Nu kreeg FC Breukelen wel kansen, maar die werden niet goed genoeg uitgespeeld. Als er druk werd gezet, kraakte het wel bij de tegenstander (zoals na de 3-1), maar D4 kon daar dan net niet een goed vervolg aan geven. Vrijlopen om goed aanspeelbaar te zijn en goed kijken om een ander goed aan te spelen. Daar lag volgens de supporters de sleutel. Maar ja, de beste stuurlui staan aan wal en de beste voetballers staan langs de lijn.

De supporters en spelers van PVC waren daarentegen érg blij dat ze weer eens een keer hadden gewonnen. De tweede keer dit seizoen. Tsja, eigenlijk was dat ook wel weer begrijpelijk om te horen. Maar de volgende keer wint de D4 van FC Breukelen hopelijk wel van ze! Nog een woord van lof en bewondering voor de grensrechter uit Breukelen die in de stromende regen even lichtvoetig en scherp bleef als toen de zon scheen. Bovendien coachte hij ondertussen stiekem de achterhoede ook nog een heel klein beetje. En voor wie er niet bij was in het Marco van Basten Sportpark: het gerucht gaat dat één van de ouders enkele belangrijke delen van de wedstrijd gefilmd met haar telefoon.

Vroege vogels D4 111014
Vroege vogels van D4 bij het verzamelen om 10.45 uur bij FC Breukelen. V.l.n.r. Valentijn, Max, Jonas, Nick, Fedde, Mohammed en Niek.