NSC en FC Breukelen verzuimen winst te pakken

nsc
1
Het op de elfde plaats staande NSC 1 heeft FC Breukelen 1 zonder veel moeite van een zege afgehouden, maar vergat zelf de drie punten te pakken. FC Breukelen miste vandaag verdediger Djuric Winklaar vanwege zijn rode kaart van vorige week: het leverde hem één duel schorsing op. Hoewel het de hele wedstrijd pijpenstelen regende (alleen in de rust was het bijna droog …), kregen de toeschouwers toch een alleraardigst duel te zien. Het grasveld kon de enorme hoeveelheid water goed verwerken, dus het kwam echt aan op de vaardigheden van de spelers. Misschien een goed idee om direct vanaf de aftrap fel te beginnen tegen de ploeg die in eigen huis nog niet was geklopt.

En zo geschiedde. Niet vaak zal Tom Kalkhuis in het beginkwartier van een wedstrijd vier doelrijpe kansen hebben gekregen. Helaas, niet één ervan trof vandaag doel. En dat was jammer, want het had de middag voor FC Breukelen een stuk eenvoudiger kunnen maken. Het zou bovendien een mooie beloning zijn voor Toms onvermoeibare inzet en sterke middenveldspel.

In plaats daarvan liet NSC zien hoe het moest en sloeg het in drie minuten tijd twee keer genadeloos toe: 1-0 door een kopgoal van Tom de Ridder met wat onfortuinlijke hulp van FC Breukelen-verdediger Edwin Soenarto en 2-0 door een laag afstandsschot van Marc van der Vegte. In beide gevallen zag FC Breukelen er defensief niet goed uit. Daarna volgden de handvol kansen van Tom, het resultaat is bekend.

Na de thee - gelukkig stopte het met zachtjes regenen - een duidelijk feller en attenter FC Breukelen dat nu echt alles op alles zette om weer in de wedstrijd te komen. Trainer Cor ten Bosch bracht de aanvallers Deen van Embricqs en (later) Immanuelson Duku voor resp. verdediger Roy Hom en middenvelder Mauro Franken. Aanvoerder Daniël Kops is dan meestal de aangewezen persoon om vanuit het niets te scoren. Hij deed dat eerst na een klasse-actie van Mitchell van Friderici die met de rug naar het doel vier(!) NSC-verdedigers bezighield. De bal rolde uiteindelijk naar Daniël die - ook met de rug naar het doel - vanuit de draai de verre hoek vond. Daniëls tweede treffer tien minuten voor tijd was een regelrechte beauty: kijk maar naar de video. Het had zelfs zijn derde kunnen zijn, want kort daarvoor vond zijn inzet met links NSC-keeper Jeroen de Harder op zijn weg.

De gastheren waren nu behoorlijk van slag en wellicht rijp voor de genadeklap. Het gevolg echter van de voorwaartse dadendrang met vijf spitsen met het vizier gericht op het NSC-doel, was de ruimte die achterin bij FC Breukelen ontstond. De verdediging speelde één-op-éen. Bij één counter van NSC kwam FC Breukelen met de schrik vrij toen Marc van der Vegte op een haar na zijn collega-spits niet kon bedienen. De weg naar het doel van doelman Balk had voor drie man van de thuisploeg anders geheel open gelegen. In minuut 84 ging het rechtsachterin fout en verdediger Rob van der Sluijs kon de schade slechts repareren door de noodrem te hanteren. Op het kletsnatte middenveld incasseerde Van der Sluijs na een tackle van achteren een directe rode kaart van arbiter Meilink.

Vreemd genoeg bleek de wedstrijd met nog een minuut of vijf te gaan wel gespeeld. De vermoeidheid sloeg flink toe in beide kampen, het bleef maar regenen en beide teams verzoenden zich met een 2-2 eindstand. De remisepunt zal bij NSC welkom zijn, al had men de 2-0 zege natuurlijk nooit mogen weggeven. Bij de gastploeg zal de 2-2 aanvoelen als een kater, want het aantal doelkansen zou een nipte overwinning rechtvaardigen.

Komend weekend is er geen competitievoetbal voor FC Breukelen. Het is een inhaal- en bekerweekeinde. In de hoofdklasse A staan alleen het restant van DFS - Montfoort op de rol en de wedstrijd Volendam - Bennekom uit speelronde 5. FC Breukelen oefent donderdagavond om 20.00 uur op eigen veld tegen eersteklasser ASC Nieuwland.

11 oktober 2014, NSC 1 - FC Breukelen 1, 2-2 (2-0)

1-0 Tom de Ridder 2-0 Marc van der Vegte 2-1 Daniël Kops 2-2 Daniël Kops

FC Breukelen

Aäron Balk, Edwin Soenarto, Roy Hom (78’ Immanuelson Duku), Rob van der Sluijs, Marc van Rees, Mauro Franken (63’ Deen van Embricqs), Lucien Dors, Tom Kalkhuis, Mitchell de Zwart, Mitchell van Friderici, Daniël Kops.

NSC

Jeroen de Harder, Marc van der Vegte, (88’ Daniël Almendro Rivas), Nick van de Akker (80’ Jan Rudolf Beukers), Gerrit Bartels (74’ Chad de Jong), Rinke Rozema, Desmond Sturing, Dave Knikker, Tom de Ridder, Abdelmoumin Cherkaoui, Walter Koelewijn, Marco Lam.

Kaarten

NSC Marc van der Vegte (geel), Rinke Rozema (geel), Walter Koelewijn (geel) FC Breukelen Lucien Dors (geel), Mitchell van Friderici (geel), Rob van der Sluijs (rood)

Scheidsrechter

R. Meilink

Klik hier voor de videosamenvatting van NSC 1 - FC Breukelen 1.

Bij In de media op deze site vindt u een verslag van de wedstrijd in AD-Amersfoortse Courant.