Week van de scheidsrechter, dank jullie wel

splashpage
Elke week is er een aantal (jeugd)leden bereid om vroeg op te staan, naar de club te komen en de fluit ter hand te nemen om te zorgen dat vele elftallen hun hobby kunnen uitoefenen. In de week van 4 tot en met 12 oktober worden de scheidsrechters door de bond in het zonnetje gezet. Heel leuk en zeker verdiend.

Als leider van de F4 kijk ik elke week meerdere keren op de site van FC Breukelen om te zien of ons al een scheidsrechter is toegewezen. En voor de wedstrijd zeg je dan tegen je team; de scheidsrechter heeft altijd gelijk. Het Engelse spreekwoord zegt: “Practice what you preach”, oftewel: niet alleen tegen anderen zeggen wat ze moeten doen, maar het zelf ook in de praktijk brengen. En daarbij ging ik afgelopen zaterdag even in de fout.

Te zeer opgaand in de wedstrijd leverde ik commentaar op scheidsrechter Tim Alkemade. Zeer gedecideerd zei hij: “Geen commentaar van de zijlijn.” En hij had helemaal gelijk. Tim, na de wedstrijd was je snel weg, misschien omdat je zelf een wedstrijd moest spelen. Hierdoor mijn excuses langs deze weg en dank voor het fluiten van de wedstrijd. Hopelijk zien we jou of één van je collega’s bij onze volgende thuiswedstrijd. Ik beloof plechtig om rustig tot tien te tellen en mijn mond te houden.