F4 onderuit tegen Hoograven F2

f4
Hoograven
Al vanaf de aftrap lagen we onder druk. Hoewel Hoograven pas één punt had gepakt en wij nog op nul stonden voor de wedstrijd, leek het er niet op dat het een gelijkopgaande wedstrijd zou gaan worden. De eerste minuut bracht gelijk hun eerste kans. Die werd nog verijdeld door keeper Sytse, maar al snel was er geen houden meer aan. In de derde minuut een snelle uitbraak die niet te belopen was voor onze verdedigers. Goed ingeschoten en 0-1. Niet veel later vertrok dezelfde spits weer, ongeveer van eigen helft. Met hoge snelheid als een echte TGV recht op het doel af: 0-2.

Heel even kon Raf een kleine actie naar voren maken en dan bleek dat ze inderdaad kwetsbaar waren. Maar wij waren niet doortastend genoeg. De bal werd niet echt vol geraakt, we zagen elkaar niet lopen en als we in de aanval waren, liepen we richting zijlijn en niet richting doel van de tegenpartij. Zo was Hidde op avontuur, maar strandde hij rechts in de hoek. Bij de volgende aanval van Hoograven deed laatste man Melle wat hij kon om het gat dicht te lopen. Helaas mocht het niet baten en keken we tegen een 0-3 achterstand aan.

Het getrainde uittrappen ging wel goed. De spitsen Koen en Sacha boden zich goed aan aan de buitenkant van het veld, net als Milan. Bij de verre uittrap halverwege de eerste helft pakte Koen de bal op en schoot uiteindelijk in het zijnet. Het spel golfde wat op en neer, waarbij Hoograven gevaarlijker was dan de F4. De 0-4 kwam dan ook niet uit de lucht vallen. Vlak voor rust kregen we op het middenveld een vrije trap te nemen. Sacha nam, speelde de bal naar Koen die op links de combinatie zocht met Milan en de attent meelopende Sacha. Koen trok naar binnen, legde aan met zijn rechter en scoorde 1-4. Het juichen voor de goal was een collectieve uitbraak van uitbundigheid.

In de tweede helft ging Sacha keepen. Na het aantrekken van de keeperstrui zei hij nog wel dat hij het eigenlijk niet zo goed kon … Heel dapper dat hij het uiteindelijk toch deed. De tweede helft begon zoals de eerste. Een ware stormloop op de goal van FC Breukelen. De 5-1 viel uit een vrije trap na een ongelukkige handsbal. De 6-1 direct vanuit de aftrap. Dat ging wel heel snel zo. Maar als gezegd, het leek op de eerste helft. Dus we kwamen wat onder de druk uit en kregen een aantal corners. Ook zagen we nog een mooie uitbraak van Floris, maar hij schoot de bal net te ver voor zich uit. Koen zocht nog een keer de zijlijn op, maar vanaf daar was de weg naar het doel nog wel erg lang.

Hoograven zette hun sterspeler nog op doel, maar het mocht niet baten, Hoograven was ook zonder hem in het veld de bovenliggende partij. Roy was nog even slachtoffer van een ongelukkige aanvaring met een elleboog van een tegenstander. Gelukkig was zijn tand er al uit en was dat geen gevolg van deze actie. Met nog vier doelpunten kwam de eindstand op 1-10.