E1 herpakt zich met knappe uitzege tegen SC Badhoevedorp E1 (2-4)

SCBadhoevedorp
e1
Afgelopen zaterdag moesten we uit spelen tegen SC Badhoevedorp E1. Na de zeperd van vorige week waren de jongens erop gebrand om iets recht te zetten. Gezien de stand op de ranglijst met beide ploegen even veel punten viel er misschien wel wat te halen. We begonnen goed geconcentreerd aan de wedstrijd en gingen goed de duels aan. Toch was het Badhoevedorp dat in die fase het betere van het spel had. Zij hadden goede mogelijkheden om de score te openen, maar faalden in de afronding.

Daarna kregen wij meer grip op de wedstrijd en wisten elkaar beter te vinden. Zo ook halverwege de eerste helft. Een prima combinatie door de hart van de defensie leverde de 0-1 op. Een doelpunt uit het boekje. Niet lang  konden we genieten van onze voorsprong. Een goedlopende aanval over de linkerkant bracht hun spits in stelling die wegdraaide en uit de draai de bal in de touwen joeg: 1-1. We raakten niet van de wijs en bleven de controle houden. Een goede loopactie werd gezien door ons en bediend. Een goede individuele actie bij de achterlijn werd beloond door het goed meelopen van de aanval. Zo werd de bal goed breed gelegd en konden we van dichtbij 1-2 maken dat tevens de ruststand was.

De tweede helft kreeg Badhoevedorp goede mogelijkheden om de stand weer gelijk te trekken, maar de afwerking haperde of ze vonden onze keeper op hun weg. Doordat hun meer risico namen gaven ze meer ruimte weg achter hun verdediging. Zo profiteerde we halverwege de tweede helft van de ruimte. Een diepe bal stuurde onze spits weg die op volle snelheid op de keeper af ging, deze prima omspeelde en de bal in een leeg doel schoot: 1-3. Vanaf dat moment speelden we een gewonnen wedstrijd, zeker nadat we niet veel later de 1-4 maakte. Dat Badhoevedorp vlak voor tijd nog 2-4 maakte, was alleen voor de statistieken nog interessant. We hebben ons goed herpakt na vorige week met een uitstekende teamprestatie.