D4 komt tekort tegen DESTO D7

d4
desto
Vandaag moest D4 de eerste nederlaag van het seizoen incasseren. Bij vlagen speelde het team goed, maar DESTO D7 wist vooral in het tweede kwartier van de eerste helft D4 onder druk te zetten. Voetballend wisten veel spelers van FC Breukelen zich toen even geen raad. D4 herpakte zich in de tweede helft, maar de eindscore van 0-5 drukte het verschil van vandaag duidelijk uit. Toch kon D4 met opgeheven hoofd het veld verlaten. Er was tot de laatste seconde gestreden. Het was spijtig dat het verbeterde spel in de tweede helft zich niet had vertaald in een doelpunt of twee.

Er ontbrak vandaag een aantal essentiële spelers uit de D4 selectie, maar gelukkig kon trainer/coach Patrick Carbo een beroep doen op spelers uit D3. Mika Favery, Jens Taverne en Bjorn Schaar verrichtten in de achterhoede nuttig werk, Mart van Neerbos hielp op het middenveld en Ciske Geurts versterkte de voorhoede.

De eerste minuten van de wedstrijd was er een redelijke balans tussen beide teams. Na vijftien minuten echter kantelde de wedstrijd in het voordeel van DESTO. Bij balbezit schakelde het middenveld niet direct om en bleef te lang staan in plaats van druk naar voren te zetten. De achterhoede bleef een meter of twintig te ver op eigen helft staan, waardoor DESTO veel druk kon zetten op de helft van de thuisploeg. Dat voordeel wisten de bezoekers goed uit te buiten.

Jonas Marell keepte een prima wedstijd en verrichtte een aantal mooie reddingen. De achterhoede met o.a. Valentijn Pormes, Aron Veenstra, David van Heusden en Tom Hoogendoorn wist in de tweede helft het spel meer op de helft van DESTO te krijgen door sneller richting middenlijn op te trekken bij balbezit. In de rust had de coach vier man de opdracht gegeven om op het middenveld te spelen: Nick van Senten, Max Carbo, Delano Bredewoud, naast spelers van D3. “Jij mid-mid en jij mid-mid en jij mid-mid, want we moeten overwicht op het middenveld zien te krijgen.” Die aanwijzing had zeker nut, want in de tweede helft kon DESTO duidelijk minder kansen creëren. Niek van der Velden kon helaas vandaag niet tot scoren komen, ondanks dat er wel wat kleine kansen waren.

Er was met inzet gespeeld, sommige spelers ondernamen voetballende acties waardoor ze lijf en leden pijn deden, soms zelfs tot tranen aan toe. Al met al leverde ook deze wedstrijd op zaterdagmorgen een mooi schouwspel op voor de supporters van D4 en voor de komende weken een aantal lessen om aan te werken op de training. Gelukkig is er dan na afloop nog de kantine, waar enige troost gevonden kan worden met bijvoorbeeld een Snickers. Verliezen doet toch een beetje pijn …