FC Breukelen 3 wint ruim na zwakke eerste helft

maarssen
3
Zaterdag 12:00 uur stond de streekderby uit bij Maarssen 2 op het programma. Maarssen tegen Breukelen staat al jaren garant voor een wedstrijd waarin beide ploegen tot het uiterste gaan om de overwinning te behalen. Dat het derde elftal ongeslagen bovenaan stond en Maarssen puntloos onderaan betekende dan ook niet dat de wedstrijd vooraf al gespeeld zou zijn. De thuisploeg is in zulke wedstrijden altijd bereid een stapje extra te doen voor een goed resultaat.

FC Breukelen begon zeer ongeconcentreerd aan de wedstrijd en liet zich keer op keer aftroeven in de duels. Maarssen was een stuk scherper en ging de duels wel met volle overgave aan, waardoor het derde elftal niet in het spel kon komen. De thuisploeg kwam op voorsprong uit een strafschop die totstandkwam na een scrimmage bij een corner. Goalie Sander Mur kon zijn kunstje van twee weken eerder niet herhalen en moest de 1-0 achterstand toestaan.

Dit moment leek FC Breukelen enigszins wakker te schudden. Het veldspel was nog steeds niet naar behoren, maar er werd wel gevaar gesticht met indraaiende corners. Het was Maikel Goossens die het derde elftal op het juiste spoor zette door een corner van dichtbij in te koppen: 1-1. Vanaf dit moment begon het beter te draaien en na een aanval over vele schijven bracht linksback Mark Dekker de bal perfect voor. Bij de tweede paal was het voormalig Maarssen-speler Jesper Binkhuysen die 1-2 binnenkopte.

Ondanks een zeer matige eerste helft ging FC Breukelen toch met een voorsprong de kleedkamer in, maar er was weinig reden voor tevredenheid. De tweede helft vloeiden de krachten bij de thuisploeg langzaam weg en dit was te zien in het aantal kansen voor FC Breukelen. Na een uitbraak van Koen Hooijmaijers was het Peter Kamp die simpel de rebound kon binnenschieten en de marge naar twee vergrootte: 1-3. Hierna leek de wedstrijd definitief gespeeld. Niet veel later verscheen Maikel Goossens alleen voor de doelman en schoof hij in alle rust 1-4 binnen.

Het hoogtepunt van de dag werd verzorgd door Scott Vorst. De hardwerkende spits kreeg de bal op ongeveer 25 meter van het doel aangespeeld en zag zijn kans schoon. Met een verwoestende uithaal vond hij de bovenhoek en gaf hiermee nog enige glans aan de verder povere wedstrijd van het derde elftal. De 1-6 eindstand zou door de erkende goaltjesdief Michael Burkel worden bepaald na een goede aanval over de rechterflank via Jesper Binkhuysen. Superlatieven schieten tekort voor de manier waarop Michael Burkel zijn eigen leven op het spel zette om de voorzet bij de tweede paal binnen te glijden.

Ondanks een weinig kleurrijke vertoning heeft FC Breukelen 3 wel de koppositie weer in handen op basis van doelsaldo. Concurrent Montfoort 4 versloeg JSV Nieuwegein 3, op dat moment de nummer drie van de competitie. In de strijd om de periodetitel is het van belang dat Breukelen veel blijft scoren om Montfoort voor te blijven. Volgend weekend komt AFC 8 op bezoek aan de Broekdijk Oost, een ploeg die het derde elftal ook al in de beker trof. Hopelijk kan het team net als in de beker de wedstrijd afsluiten met een overwinning.