F4 wacht nog op eerste punten

f4
maarssen
Woensdagmiddag zou de voorbereiding op onze derby tegen v.v. Maarssen F8 beginnen met een uitgebalanceerde training. Helaas beslisten de weergoden anders. Donder en bliksem zorgden ervoor dat we ons kruit nog even droog konden of moesten houden. Een tweede tegenvaller in de opmaat naar onze match was dat Koen was gevallen met zijn fiets en niet mocht voetballen van de dokter.

Gelukkig bestond het team van Maarssen ook uit eerstejaars F-pupillen, dus het beloofde een spannende wedstrijd te worden. Gekleed in fraai oranje shirt en onder een heerlijk najaarszonnetje gingen we van start. Hidde op doel, Raf op zijn vertrouwde plekkie achterin en de rest het liefst zo dicht mogelijk bij de bal. Die spelwijze kost wel een hoop energie. En daar ontbrak het zaterdag wel een beetje aan.

Het spel golfde mooi heen en weer, maar Maarssen wist dichter bij de goal van Hidde te komen dan wij bij het vijandelijke doel. De 0-1 viel doordat we de bal niet goed wegkregen. Geen man overboord. Hidde kon de bal vaak goed ver uitschieten wat onze spitsen Sytse en Milan de kans gaf hun snelheid te benutten. Bij één uittrap van Hidde kwam de bal ongelukkig tegen het hoofd van Sacha. Even verwarring en daarvan profiteerde de tegenstander: 0-2.

Er kwam wat meer druk van onze kant en Sytse en Milan trokken op avontuur. Met een bekeken passje kwam Milan vrij voor de goal te staan. Helaas deed de keeper goed mee en redde hij. De terugkomende bal werd vervolgens door Sytse hard ingeschoten, maar wel naast de goal. Even later was het wel raak. Weer vertrok Milan en koelbloedig maakte hij de aansluitingstreffer. Tijd voor limonade en een wissel van keeper. Melle had nieuwe handschoenen gekregen en die moet je dan natuurlijk ook zelf aan in een wedstrijd.

We gingen weer van start, maar vielen wat vaker stil. Vooral als we de bal kwijtraakten leek het even alsof we letterlijk aan de grond genageld stonden. We kregen nog wel wat kansjes, waaronder één voor een attent reagerende Milan die de uittrap snel aannam, maar niet kon scoren. Wat later volgde een klassieke counter. Wij waren in de aanval via ‘man van de wedstrijd’ Hidde. Zijn pass kwam niet aan en de nummer 3 van Maarssen zette een fameuze rush in. Te snel voor Sacha en Floris rende hij naar de goal waar Melle niets anders kon doen dan de bal uit het net vissen.

Er ontstonden nog wat leuke momenten, we pikten nog een cornertje mee waar Roy en Floris de voet achter de bal trachten te krijgen, maar helaas. Dat bij een uitbraak van Maarssen Sytse zo ongelukkig was om de bal in eigen doel te schieten, was jammer, maar veranderde niets aan het beeld van de wedstrijd, alleen aan de stand: 1-4. De afsluitende penalties gingen weer beter dan vorige week. Dat belooft wat voor aanstaande zaterdag. Dan spelen we uit op het Sportpark Marco van Basten. Vraag deze week voor het slapen gaan nog maar eens aan pappa of mamma wie dat ook al weer is.