"We hoeven niks, we mogen alles"

montfoort
1
Met negen punten uit vier duels en een doelsaldo van plus zes gaat FC Breukelen samen met ODIN'59 en SteDoCo aan kop in de hoofdklasse A. De 3-5 zege in de streekderby bij Montfoort was een goede opsteker voor het team van Cor ten Bosch, net als de onverwachte nederlaag van ODIN'59 op eigen veld tegen Achilles Veen (1-3). ODIN'59 en FC Breukelen ontmoeten elkaar volgende week aan de Broekdijk Oost.

Leuk, een topper, en dat al in week vijf. Legt dat extra druk op de nieuwe lijstaanvoerder? Ten Bosch wordt er niet warm of koud van: “We komen net kijken. We zijn nog niks, we hoeven niks en we mogen alles”. Waarmee de ervaren coach zijn statement heeft gemaakt. Zijn ploeg is jong, gretig en speelt altijd om te winnen. Dat zal heus niet altijd lukken, maar van FC Breukelen winnen is ook niet iedereen gegeven.

Hoewel de tegengoals van Montfoort vandaag wel gemakkelijk vielen. Al na iets meer dan tien minuten kon Bart Roelofs zijn lol niet op toen hij een hoge voorzet geheel vrij achter FC Breukelen-doelman Aäron Balk mocht koppen. Twee minuten later had de schade zelfs 2-0 kunnen zijn als Chanan Brandsma zijn schuiver preciezer had gemikt. FC Breukelen-spits Mitchell van Friderici (laten we zeggen: het was niet zijn dag) had aan de overkant de 1-1 op de schoen: hij mikte zijn lob beheerst over de wild uitgelopen Robin Vianen, maar helaas ook net langs de verkeerde kant van de paal.

Daniël Kops zette in twee minuten tijd toen maar orde op zaken door eerst uit een vrije trap en daarna met een schuiver 1-2 op het bord te zetten. De aanvoerder kreeg in het vervolg nog enkele zeer bruikbare voorzetten van de actieve Mitchell de Zwart, waarbij menig toeschouwer zich afvroeg waarom Daniël er toch voor koos deze assists met de kicksen aan te nemen, en niet te koppen. Zo bleef de marge lange tijd één doelpunt en die marge werd uiteindelijk weer nul toen op slag van rust Chanan Brandsma vrij eenvoudig mocht aanleggen voor 2-2. De eerste helft verdiende daarmee voor amusementswaarde een dikke ruimvoldoende, hoewel beide coaches met enkele rimpels op het voorhoofd de kleedkamer zullen zijn binnengestapt.

De tweede helft ging vreemd genoeg loom van start. Niets wees op een doelpuntenspektakeltje in de maak. Wat Montfoort-verdediger Masies Artien na zeven minuten bezielde om Edwin Soenarto doldriest bij de zijlijn te torpederen, zal altijd een raadsel blijven. De 23-jarige arbiter Steven van der Vrande restte niets anders dan Artien met rood naar de douche te sturen. Met tien man leek het echter wel dat Montfoort bevrijdender kon spelen. Geholpen door een foutje van Mauro Franken kon Redouan Aamri bijna voor 3-2 zorgen. Oog in oog met keeper Balk weigerde Aamri de trekker over te halen.

Toen Lucien Dors het veldoverwicht aan de linkerkant benutte door 3-2 op zijn naam te schrijven, leek het pleit voor Montfoort beslecht. Invaller Deen van Embricqs soleerde als vanouds langs een rits opponenten, maar mikte met links recht in de handen van Robin Vianen. Opnieuw zette Montfoort aan en weer was het Bart Roelofs die zijn tweede en Montfoorts derde doelpunt produceerde: 3-3. Hoe kon dit nu weer? Vertwijfelde blikken bij de withemden.

Zoals zo vaak scoort FC Breukelen in wedstrijden - ook als het even tegenzit - een goal waarvoor de handen oprecht op elkaar mogen. De 3-4 was er zo eentje. Een counter uit het boekje over de rechterkant via Mitchell de Zwart en Deen van Embricqs vond Tom Kalkhuis die Deens halfhoge voorzet prachtig met de binnenkant voet in het Montfoort-doel volleerde: 3-4. De thuisploeg zette er kort daarna een vrije trap tegenover de rakelings over de lat scheerde. Het was dus nog niet gedaan.

Mauro Franken liet kort voor tijd zien wat je met een stilliggende bal moet doen. Hij krulde een vrije schop fenomenaal over de muur in de bovenhoek (3-5) en zette daarmee een dikke streep onder de partij. Dat de gastheren in de slotminuut uit een corner nog dicht bij een aansluitingstreffer waren (Aäron Balk stopte bal op of net vóór de doellijn), kon de hoop in de oranje harten niet meer aanslingeren.

27 september 2014, v.v. Montfoort 1 - FC Breukelen 1, 3-5 (2-2)

1-0 Bart Roelofs 1-1 Daniël Kops 1-2 Daniël Kops 2-2 Chanan Brandsma 2-3 Lucien Dors 3-3 Bart Roelofs 3-4 Tom Kalkhuis 3-5 Mauro Franken

Opstelling v.v. Montfoort

Robin Vianen, Nayshel Marchena, Roy Gruters, Masies Artien, Nicolai Verbiest, Joey van Ede, Chanan Brandsma (66’ Tolga Demirci), Redouan Aamri, Sven van Vuuren (56’ Yorno Vork), Joost van Apeldoorn (76’ Nick van Luinen), Bart Roelofs.

Opstelling FC Breukelen

Aäron Balk, Edwin Soenarto, Djuric Winklaar, Roy Hom, Marc van Rees, Mauro Franken, Lucien Dors, Tom Kalkhuis, Mitchell de Zwart, Mitchell van Friderici (62’ Deen van Embricqs), Daniël Kops.

Kaarten

Montfoort Sven van Vuuren (geel), Nayshel Marchena (geel), Joey van Ede (geel), Nicolai Verbiest (geel), Masies Artien (rood). FC Breukelen Mitchell van Friderici (geel), Tom Kalkhuis (geel).

Scheidsrechter

S. van der Vrande

Wedstrijdverslag op website Montfoort.