D4 wint mooi duel met UVV D8

uvv
d4
Het gaat natuurlijk om het spelletje, maar het mág worden gezegd: de Utrechtse Voetbal Vereniging heeft een prachtige accommodatie en de koffie in de kantine was voortreffelijk. De sfeer op het veld was direct vanaf het begin uitstekend en dat kwam niet in de laatste plaats door de scheidsrechter van dienst. Een doorgewinterde veteraan: vriendelijk, duidelijk en iemand die feilloos weet hoe een sportief klimaat te bewaken. Dat begon al met de opstelling van beide spelersgroepen op de middenlijn, met de arbiter in het midden, een korte toespraak en een ritueel waarbij alle spelers elkaar de hand schudden en elkaar een goed wedstrijd wensten.

Het lijkt er op dat er bij de D4 zo langzamerhand een vaste verdeling ontstaat op welke positie elke speler het beste rendement kan opleveren voor het team. Opnieuw hield het team in de wedstrijd de linies goed bij elkaar en bleef iedereen goed kijken en luisteren naar elkaar. FC Breukelen leek in de eerste paar minuten het overwicht te hebben en de actie deed zich vooral voor op de helft van de tegenstander. Direct bleek al dat de keeper van UVV zijn mannetje wel stond. Het overwicht van D4 duurde slechts een paar minuten en toen bleek dat de jongens van UVV ook wel konden voetballen. Goed combinerend over de rechterkant kwamen ze een aantal malen tot bij het doel van keeper Jeroen, maar tot scoren kwamen ze niet.

De strijd ging lange tijd gelijk op, tot onze trefzekere spits Niek de score opende voor D4. FC Breukelen bleef aandringen, met nog een bal op de lat (Nick) en Tarik was heel dicht bij een goal na een mooie individuele actie, met veel kapbewegingen in het strafschopgebied van UVV. Een paar minuten later wist Tarik toch de 0-2 te maken. UVV gaf niet op en drong meer aan wat uiteindelijk vóór rust nog de 1-2 opleverde.

Na rust had de trainer enkele positiewisselingen ingevoerd om wat meer ruimte te creëren op het middenveld. Dat leverde inderdaad kansen op (Niek wist opnieuw een mooi doelpunt te maken), maar het maakte de achterhoede ook kwetsbaar. UVV wist een paar keer gevaarlijk uit te breken en dat leidde tot de 2-3. De trainer/coach Patrick koos voor meer zekerheid achterin en dat, in combinatie met de vermoeidheid bij UVV D8 dat geen wisselspelers had, zorgde ervoor dat UVV niet meer echt gevaarlijk kon worden. Toen Niek vijf minuten voor tijd 2-4 scoorde, waren de drie punten als zo goed als binnen.

Er waren in de tweede helft nog een paar mooie kansen voor D4, onder andere voor de altijd sterk spelende Mohammed, maar die was zo verrast door de kans, dat hij zijn goede schot vergat. Na het laatste fluitsignaal dirigeerde de scheidsrechter alle spelers weer naar de middenlijn (“Even opschieten heren, ik ben ook moe”), waarna de teams, onder toeziend oog van de scheids, met een handdruk en felicitaties afscheid namen. D4 is dit seizoen nog ongeslagen, een prachtige start. De harde kern van meegereisde supporters heeft er weer van genoten.