Genieten²

mc1
zuidvogels
Zaterdag 27 september, vanwege de nationale Tina-dag (zag op internet trouwens dat je daar ook ’s zondags naartoe kunt) en de als gevolg daarvan vele afmeldingen bij de MD1 kwam alleen de MC1 vandaag in actie … en hoe! Het werd genieten in het kwadraat, nog immer prachtig weer, een prachtig (hoofd)veld en vijftien gemotiveerde meiden. Bijna alle dames verschenen vandaag casual gekleed en op tijd op het sportpark. Genoeg tijd om rustig om te kleden, bij te kletsen, dan hoeft dat in het veld niet meer, en de tactische bespreking van Charmaine te volgen. Er komt steeds meer lijn in.

De warming-up verliep zoals het hoort en je zag de tegenstander langs de kant duidelijk onder de indruk raken van onze voorbereiding. Vandaag zonder Kim (niet lekker, maar toch langs de lijn, top!) maar met versterking van Keshia en Tabitha de wedstrijd tegen de dames van Zuidvogels uit Huizen. Bij gebrek aan andere vrijwillige ouders bood Wim aan de eerste helft de vlag op te pakken. Waar blijft de rest van de ouders? Onder grote belangstelling langs het hoofdveld, dit keer helaas zonder al te veel ouders van de meiden, werd er afgetrapt.

De meiden gingen voortvarend van start en vanaf het begin speelde alles zich voornamelijk af op de helft van de tegenstander. Tot scoren kwamen we echter niet, totdat de Zuidvogels-verdediging de altijd razendsnelle Lara alleen maar onreglementair kon afstoppen. De goed leidende Breukelse scheidsrechter kon niets anders doen dan de bal op de stip leggen. Sophie nam haar verantwoordelijkheid en schoot de toegekende strafschop onberispelijk binnen. Hoewel de beide centrumverdedigers Danielle en Sophie de verdediging vandaag weer prima op orde hadden, wist Zuidvogels toch al snel de stand gelijk te trekken. Daarna trok FC Breukelen weer direct het initiatief naar zich toe en volgden er een aantal mooie aanvallen met een prachtig schot van Carlijn dat op de lat uiteen spatte en daarna een doorbraak van Lara die dit keer zelfs de noodrem van de tegenpartij te snel af was en de 2-1 op het bord zette.

Weer leken we bij deze kleine voorsprong een beetje achterover te gaan leunen en zo lag al weer heel snel de gelijkmaker in het net. Daarna pakten de dames het echter weer prima op. Lekker samenspel, er werd door alle meiden hard voor elkaar gewerkt, wat resulteerde in een serie prachtige aanvallen. Van voor de kantine klonk regelmatig een applaus op na weer een mooie aanval, als speelde het eerste thuis. Ook de snelle spitsen van Zuidvogels lieten onze verdedigsters nog een paar maal de hakken zien, maar dan was daar altijd nog Nikki. Uiteindelijk wisten de Plasmeijer Twins beide nog twee maal te scoren, zodat uiteindelijk een afgetekende 6-2 overwinning kon worden bijgeschreven.

Vandaag echt genoten van een potje damesvoetbal. (Dat ik dit nog eens publiekelijk zou zeggen …) In de rust het publiek voor de kantine ook nog even vermaakt door languit te gaan over het hek met de bekertjes en de limonadekan. De schade bleef gelukkig beperkt en met kunst-en-vliegwerk de limonade in de kan. Volgende week geen Girlz, Hitkrant, Fancy, Cosmo-Girl, Meidenmagazine of Girl-talk dag dus komen beide meidenteams weer in actie. Tot zover, tot volgende week.

Namens de T.S., Albert den Ouden