Hertha F2 net een maatje te groot voor onze oranje F1-leeuwen

f1
hertha
In het mooie ochtendgloren met de damp nog op het veld traden onze mannen aan tegen Hertha F2. Vlak voor de wedstrijd werd nog even het uitshirt aangetrokken; Hertha speelt ook in witte shirts en vandaar dat wij het Hollandse oranje aandeden.

Direct na de start was het eerste deel van de wedstrijd echt voor onze boys. In de voorhoede kregen Levi en Presley kansen, maar ze wilden er niet in. De erg goede keeper van Hertha hield zijn team overeind. Eén uitbraak van Hertha en ze wisten gelijk te scoren. Kort daarna was het Dano die in de verdediging met een mooie sliding een goal voorkwam. Onze scheids deed een poging om dit te evenaren, wat aardig lukte.

De druk van Hertha nam toe en keeper Rogier wist met een mooie duik en de vingertoppen weer een doelpoging te stuiten. Gelijk daarna een snelle aanval waarbij Finn een goede doelkans geweerd zag worden door de man tussen de palen. Helaas, de aansluiting kwam er niet.  In de tegenaanval kwam Hertha snel op een 0-3 voorsprong, ondanks goed werk vanuit de verdedigende linie door onder andere Samuel. Na deze laatste treffer was het Levi die met een prachtige assist de vrijstaande Deylano wist te vinden. Deylano gaf een geweldig schot helemaal rechts bovenin, onhoudbaar en de nul van FC Breukelen was van het scorebord.

Na de limo break, keeperswissel. Met de zon tegen, natte handschoenen en een glad veld liep Hertha vlot uit naar 1-6. Ondanks dat we wel kansen creëerden en er goed overgespeeld werd, lukte het pas na langere tijd om de tweede voor FC Breukelen te maken. Levi was het die het net wist te raken van de overkant. Kort daarna kreeg Bjorn nog een hele goede kans, maar was het wederom de keeper van Hertha die zijn doel schoonhield. Met wat onderling gemor bij onze jongens uiteindelijk het fluitsignaal en een eindstand van 2-9.

De penalty’s bewust aan de schaduwkant van het veld maakte dat ons publiek ook nog massaal moest verplaatsen. Er werden een aantal mooi gestopt en ook FC Breukelen wist moeilijk te scoren. Nadat alle kleding in de waszak zat, ging iedereen lekker weekend vieren. Op naar de volgende pot!