Zevenklapper bij F4 ... maar aan de verkeerde kant

brederodes
f4
Bij het betreden van het veld bij Brederodes zei Koen: “Die zien er niet moeilijk uit”. Helaas was het begin van de wedstrijd wel even anders. Hoewel Raf een enorm sprintduel aanging met de rappe speler van Brederodes en deze de bal enorm ver voor zich uit speelde, was het wel binnen twee minuten 1-0. En daar bleef het niet bij. Een werkelijk fantastische goal á la Marco van Basten in ‘88, maar dan anders, bracht de stand op 2-0. De gifbeker was nog niet leeg, want via een beetje gefrommel verdween de bal weer in het net.

Brederodes had tot dat moment het betere van het spel en we kwamen er eigenlijk niet echt aan te pas. Maar er werd hard gewerkt, enorm gerend en langzaam aan ging het beter. Goalie Sytse ging meevoetballen als Stanley Menzo in zijn beste dagen. En onze stofzuiger (of pitbull) Melle voetbalde als Edgar Davids. En daar is-ie weer; Raf is in een paar wedstrijden onze vaste waarde geworden in de verdediging. Doordat Sytse de bal niet wegkreeg bij een uittrap werd het nog 4-0. En een van richting veranderd schot belandde gelukkigerwijs in het doel. Vlak voor rust wisten we eindelijk in de buurt van het vijandelijke doel te komen. Milan wist tot twee keer toe met een mooie rush tot een schot te komen, maar helaas schoof hij de bal naast of stond de keeper goed op zijn post.

In de tweede helft ging Roy keepen. En hij is weliswaar klein van stuk, maar hij had duidelijk een engeltje meegenomen om een beetje te helpen. Halverwege de tweede helft maakte hij werkelijk een fenomenale redding bij een hard schot. Maar even terug naar de chronologie. Op de training van woensdag hadden we getraind op de opstelling bij een corner.

En het hielp. Uit de corner kwam een kansje van Koen. Even later rende Sacha met de bal keurig netjes aan de voet op de goal af. Net voordat hij kon afdrukken wist de meelopende verdediger de bal van zijn schoen te plukken. Het scoren van een eretreffer was ons blijkbaar niet gegund.

Zelfs toen Brederodes vlak voor hun eigen doel uitverdedigde, wisten we er net geen voet tegenaan te zetten. Hierna volgde de redding van Roy. En was het even later toch 6-0 toen ook hij de bal niet ver genoeg van onze eigen doel wist uit te trappen. Floris zette op het middenveld nog alles op alles, samen met Hidde, maar het mocht niet baten. De 7-0 was alleen nog voor de statistieken.

Om het wederom in groten getale aanwezige legioen nog even te laten smullen, maakte Sacha vlak voor ons nog een fraaie actie. De met de bal naderende tegenstander werd letterlijk de voet dwarsgezet. Uitstekend uitgevoerde actie! Komende week weer een kans om de eerste punten te pakken. Met het plezier dat we hebben en wellicht met ons nieuwe geheime wapen Jonathan zou het zomaar kunnen gaan lukken.