Zakelijke overwinning A1

a1
as80
Na vorige week een pak slaag te hebben ontvangen moesten we vandaag tegen de andere vereniging uit Almere die bij ons is ingedeeld: AS’80. Dit team stond na twee wedstrijden puntloos onderaan met een dramatisch doelsaldo van 0 voor en 22 doelpunten tegen. Je zou dus zeggen; dat moet kunnen! Hierin schuilt natuurlijk altijd het gevaar, we hoeven maar even naar vorig seizoen te kijken toen we als B1 en uiteindelijk kampioen tegen slechts twee nederlagen aanliepen en wel tegen de hekkensluiter … Het team werd hier dan ook vooraf goed voor gewaarschuwd, de drie punten moesten vandaag gepakt worden.

Begonnen werd met de volgende basis: Stan, Mels, Joery, Jordi, Douwe, Roy, Nik, Jesse, Michael, Olivier en Jonas. Op de bank Rutger, Martijn en Ginola (voor het eerst na een weekje te trainingen te hebben hervat). Het duel begon pittig, maar ook erg rommelig; duidelijk was dat AS’8 zich na twee monsternederlagen (13-0 en 9-0 verlies) niet opnieuw naar de slachtbank wilde laten leiden. De fysieke duels werden niet geschuwd en regelmatig kwam AS’80 in de buurt van ons doel. FC Breukelen wilde wel, maar was in deze fase niet bij machte om goed voetbal te laten zien. Veelal werd de lange bal gehanteerd die door de AS’80-verdediging zonder al te grote problemen onschadelijk werd gemaakt.

Het eerste half uur was gelijkwaardig, de betere kansen misschien wel voor AS’80. FC Breukelen kroop zelfs door het oog van de naald toen Joery de bal verspeelde en de spits oog in oog met Stan kwam te staan. Hij werkte echter onnauwkeurig af en schoot de bal naast. Kort hierna nog twee opgelegde kansen maar Stan was bij de les en voorkwam de eerste competitietreffer voor de gasten. Na de 30ste minuut kwam FC Breukelen gelukkig steeds beter in het spel zonder dat het normale niveau überhaupt gehaald zou worden.

Jonas mocht vandaag voor het eerst in de basis starten. Na eerst de bal verkeerd te hebben geraakt toen Olivier hem vrij zag komen inlopen, liep hij wederom tegen een ongelukkige gele kaart aan. Kort daarna schoot hij deze frustratie weer van zich af door de 1-0 onberispelijk en snoeihard binnen te schieten. Mels, de andere speler die eindelijk weer eens kon rekenen op een basisplaats, had het moeilijk tegen z’n tegenstander en moest zodanig “diep” gaan dat hem al na 35 minuten spelen de kramp in de benen sloeg. Hij werd dan ook vervangen door Rutger. Met een 1-0 stand werd de kleedkamer opgezocht waar de thee al klaarstond (dank aan Ester).

Na de rust leken de krachten bij AS’80 wat op te zijn geraakt. FC Breukelen kon meer en meer gaan heersen maar vergat het nog af te maken en de wedstrijd in het slot te gooien. In de 55e minuut kon Ginola zijn rentree maken en kwam binnen de lijnen voor Jonas. Een slap schot van Olivier viel via de binnenkant paal binnen en bracht zodoende de 2-0 op het bord. Vele corners, schoten, scrimmages en kopballen zouden nog volgen maar het bleek moeilijker dan gedacht om de beslissing te forceren.

In de 62e minuut werd Nik vervangen door Martijn en wisselde van positie met Ginola. AS’80 probeerde nog wel wat maar bleek niet in staat nog wat terug te doen. FC Breukelen drong nog verder aan en eindelijk viel de 3-0 door een rake kopbal van Roy uit een corner van Olivier. Hier bleef het uiteindelijk bij; een zakelijke overwinning die toch weer drie punten opleverde. Wellicht een wat teleurstellende uitslag als we naar de eerdere nederlagen van deze Almeerders kijken, toch vonden we dit geen ploeg waar je maar even overheen loopt (of lag dat aan onze vorm van de dag …).

Volgende week de derby uit tegen CSW dat na drie wedstrijden ook nog puntloos is, maar een derby is altijd weer een wedstrijd op zichzelf en laat zich niet voorspellen.

20 september 2014: FC Breukelen A1 - AS’80 A1: 3-0 (1-0)

Overige uitslagen 1e klasse 01

SO Soest A1 - FC Aalsmeer A1: 6-0; VV Maarssen A1 - Laren A1: 1-2; Baarn A1 - Waterwijk A1: 1-9; VVC A1 - CSW A2: 5-2; Buiksloot A1 - Altius A1: 0-3.

teamfotoA1_1415
Staand Erik Turksma (trainer/coach), Jesse van Riet, Nik van Tricht, Olivier Branderhorst, Stan de Wit, Joery Knoop, Rutger Hensbergen, Ginola Alflen, Edwin de Jongh (leider), Mario van Riet (leider). Geknield Jonas Wattimena, Michael Otten, Michiel Copini, Roy Turksma, Douwe de Jongh, Mels de Brouwer, Martijn Meester. Niet op de foto Jordi Hensbergen.