FC Breukelen D2 zet CSW D2 eenvoudig opzij

csw
d2
Na de grote bekernederlaag en het verlies van vorige week in de competitie tegen FC Aalsmeer D3 stond vandaag de competitiewedstrijd tegen CSW D2 op het programma. Zonder de geblesseerde Thomas van der Seijs en de afwezige Thijs Veldhuis, maar met Yasin Hamrouni (D1) reisde de ploeg met veel vertrouwen af richting Wilnis.

In de basisopstelling waren voor sommige spelers een andere positie weggelegd. Dit om het probleem van vorige week aan te pakken. In de wedstrijd tegen FC Aalsmeer speelde FC Breukelen D2 niet zo zeer onder de maat, maar kwam het bij vlagen snelheid te kort voorin. Daarom werd gekozen voor Thomas van Brussel en Lucas Baghuis als aanvalspartners van spits Lars de Groot. Dit had tot gevolg dat Aboubakar el Wadani een linie zakte naar het middenveld en Lucas den Hartog op de bank begon.

FC Breukelen D2, dat vooraf niet scherp oogde, begon voor de leiding verrassend sterk aan de eerste uitwedstrijd van het seizoen. Al snel leidde dit tot een doelpunt van linkshalf Joost van der Linden, ware het niet dat deze werd afgekeurd doordat de voorzet van Thomas van Brussel al de achterlijn gepasseerd was. Daardoor bleef het 0-0. Na een kwartier, waarin FC Breukelen D2 al meermaals gevaarlijk voor het doel was verschenen, brak Thomas van Brussel dan toch te ban met een van richting veranderd schot: 0-1.

Nog voor rust bewees Lars de Groot zijn waarde met twee mooie doelpunten. Bij de 0-2 ontving hij de bal van Lucas den Hartog, draaide goed weg bij zijn tegenstander om de bal hoog in het doel te schieten. Bij de 0-3 kopte hij een afgemeten corner van Wouter Baghuis binnen. Het slotakkoord van de eerste helft was voor Thijmen ter Riet die op aangeven van Berend Smit vanaf de rand van het strafschopgebied overtuigend de 0-4 maakte. Een goede eerste helft van Breukelse zijde waarin men flink wist te domineren.

Na rust eenzelfde spelbeeld: FC Breukelen in de aanval en de voornaamste taak van CSW was tegenhouden. Dit leidde uiteindelijk tot een 0-8 overwinning. Bij de 0-5 scoorde Aboubakar el Wadani (assist Lucas Baghuis), de 0-6 was van Wouter Baghuis (assist Yasin Hamrouni), 0-7 was opnieuw voor Lars de Groot (assist Thomas van Brussel) en de 0-8 werd gescoord door Joost van der Linden na een te korte terugspeelbal.

Kortom, een klinkende en zeer verdiende overwinning van FC Breukelen D2. Waar vorige week het veldspel wellicht beter was dan vandaag, kan men de drie punten ditmaal wel bijschrijven. Wanneer sommige aanvallen beter uitgespeeld werden of men het vizier iets meer op scherp had gezet had de score wellicht hoger op kunnen lopen, maar de nul was in dit duel ook heilig. Volgende week staat een oefenwedstrijd tegen FC Abcoude D2 op het programma.