FC Breukelen 3 sluit slopend doelpuntenfestijn winnend af

hercules
3
Afgelopen zaterdag mocht het derde elftal voor de tweede keer afreizen naar Utrecht, ditmaal voor de lastige wedstrijd tegen Hercules 2. Na twee maal een 5-1 zege hoopte FC Breukelen de lijn door te trekken en hiermee de koppositie in handen te houden.

Al tijdens de warming-up werd duidelijk dat Hercules over een fysiek zeer sterke ploeg beschikte en dat standaardsituaties dus vermeden diende te worden. Het veld lag er net als vorige week prachtig bij, al maakte de benauwde omstandigheden het wel zwaar voor de spelers.

FC Breukelen kwam furieus uit de startblokken toen al na twee minuten Maikel Goossens een corner van Emiel Schnell strak in de kruising wist te koppen na een miscommunicatie tussen de verdediging en de doelman: 0-1. In deze fase stond de organisatie bij FC Breukelen nog niet goed en daar werd slim van geprofiteerd door de thuisploeg. Met een pass over de verdediging verscheen de spits alleen voor doelman Sander Mur en schoot beheerst 1-1 binnen. In de 16e minuut volgde een hoogtepunt voor iedere voetballiefhebber. Peter Kamp kreeg de bal voor zijn voeten na een afgeslagen corner en bracht deze opnieuw in. In het zestienmetergebied stond Rick van der Velde klaar en nam de voorzet heerlijk in een keer op de pantoffel. De zuivere volley belandde hoog in het doel en bracht de stand op 1-2.

De organisatie stond steeds beter bij FC Breukelen en van daaruit werd de opbouw ook steeds verzorgder. De 1-3 was een schoolvoorbeeld van een verzorgde aanval.  Na een geduldige opbouw stuurde Jesper Binkhuysen rechtsback Gerard Uittenbosch weg die de bal met veel precisie bij de eerste paal wist te brengen. Hier was Maikel Goossens er als de kippen bij om 1-3 binnen te werken. Nog voor de rust wist FC Breukelen de wedstrijd te beslissen. Keeper Sander Mur stuurde met zijn befaamde uittrap Maikel Goossens de diepte in en hieruit ontstond een grote kans voor de gewiekste spits. Zoals wel vaker dit seizoen bleek dit voor hem een koud kunstje: 1-4.

Vlak na de rust onderscheidde Sander Mur zich door een penalty uit de hoek te tikken en hiermee Hercules geen kans te geven om zich terug te knokken in de wedstrijd. Hercules toonde zich de tweede helft een waardig tegenstander en het zou tot de 67e minuut duren voordat er weer verandering zou komen in de score.  Het was Maikel Goossens die met zijn vierde en vijfde (!) goal van de wedstrijd de stand op 1-6 bracht en persoonlijk zorgde voor het veiligstellen van de overwinning.  De thuisploeg wist kort voor tijd nog wel de 2-6 als eindstand op het scorebord te brengen, maar moest de drie punten aan FC Breukelen laten.

Na deze fysieke beproeving waarbij ook de nodige overtredingen kwamen kijken kon FC Breukelen uiteindelijk tevreden terugkijken op vooral een goede eerste helft. Daarnaast toont routinier Maikel Goossens zich wekelijks een dragende kracht met maar liefst tien goals in drie wedstrijden. Volgende week moet FC Breukelen het karwei echter zonder hem zien te klaren, terwijl ook Rick van der Velde en Jesper Binkhuysen gemist zullen worden. Dit maakt de klus thuis tegen SVM 2 een lastige horde die volgende weekeinde genomen dient te worden.