FC Breukelen 1 thuis overtuigend langs SteDoCo

1
stedoco
“Nou, hier hadden we véél meer van verwacht” viel na afloop van de wedstrijd te horen op Sportpark Broekdijk Oost. En met ‘hier’ bedoelde men natuurlijk SteDoCo 1. Want weinigen konden zich voorstellen dat FC Breukelen het vandaag opnam tegen de koploper. De mannen uit Hoornaar beheersen het geven van crosspasses en het maken van driehoekjes als geen ander … en daar blijft het wel zo’n beetje bij. Onbegrijpelijk, zo weinig overtuiging en stootkracht voor een ploeg met zo veel kracht en lengte. FC Breukelen won dan ook met speels gemak met 5-1, na een ruststand van maar liefst 4-0.

FC Breukelen - vandaag zonder Rob van der Sluijs en Roy Schaap - begon fel. Al in minuut 2 mocht Tom Kalkhuis vanaf de rand-zestien vuren, maar zijn lage schot ging rakelings naast. Twee minuten later was het wel raak door Daniël Kops. Mitchell van Friderici miste de fraaie kans, maar in de rebound behield Daniël het overzicht en mikte secuur langs SteDoCo-keeper Ruud de Groot. De gasten meenden vervolgens met behulp van de buitenspelval FC Breukelen zo ver mogelijk van het doel te kunnen houden, maar die klapte verschillende keren niet juist dicht. Mitchell de Zwart kon daardoor regelmatig op links ervandoor, hoewel SteDoCo - na weer eens te laat ‘stappen’ - tot zijn opluchting af en toe hulp kreeg van de grensrechter.

Na een kwartier mocht SteDoCo FC Breukelen-doelman Aäron Balk testen met een mooi genomen vrije trap om het muurtje heen; Aäron tikte de lage bal behendig tot corner. FC Breukelen zette daar kort daarna de mooiste aanval van de middag tegenover toen Tom Kalkhuis verdediger Edwin Soenarto op rechts de diepte in stuurde die op zijn beurt Daniel in kansrijke positie bracht. De aanvoerder kon de bal echter onvoldoende kracht meegeven en produceerde een zacht rollertje.

Zoals gezegd, veel gevaar kwam over links. Een heerlijk lobje van Marc van Rees vond Mitchell de Zwart die een perfecte voorzet losliet: Daniël Kops scoorde snoeihard met het hoofd 2-0. Ruim zeven minuten later stond er zelfs 3-0 op de borden. ‘Man Mountain’ Mitchell van Friderici schermde in het strafschopgebied de bal ijzersterk af en vond in de draai met behulp van de verste paal het net. SteDoCo stond erbij en keer ernaar. Het werd 4-0 en dit was zo’n typische treffer die valt op een dag dat alles weer eens meezit. SteDoCo wilde massaal uitverdedigen, maar de balbezittende speler botste daarbij tegen scheidsrechter Henshuijs aan. Via een rare kluts kreeg FC Breukelen-middenvelder Lucien Dors de bal mee in de loop richting doelman De Groot. In twee pogingen zette de kleine Dors met het hoofd(!) zijn naam onder treffer nummer vier.

Na de thee was ook de eerste grote kans voor de thuisploeg. De Zwart spurtte weer eens ongehinderd naar de achterlijn, maar zijn voorzet was een tikkie te hard voor Van Friderici die het nog wel probeerde met een woeste sliding. De bal rolde langs de verkeerde kant van de paal. Giovano Gödeken had daarna namens de bezoekers iets kunnen terugdoen. Hij mikte echter met links over het doel. Daniël Kops nam bij een razendsnelle uitbraak SteDoCo-doelman De Groot onder vuur (voorzet van Mitchell de Zwart in één keer op de slof) en trof hem dan ook recht op de vuisten: het bleef 4-0. Deen van Embricqs mocht een stief kwartiertje voor tijd invallen en zocht een paar keer brutaal het vijandelijke doel op. Zijn voorzet op Edwin Soenarto zeven minuten voor tijd was helaas onzuiver. Ongetwijfeld wordt Deen met de week sneller en conditioneel sterker, en dan kunnen veel verdedigers in de hoofdklasse A hun lol weer op.

De 4-1 viel toen het spel van FC Breukelen minder verzorgd werd. Men zocht te vaak met hoge ballen Mitchell van Friderici die boeiende luchtduels uitvocht met de evenmin kleine verdedigers Marvin Westerduin en Benjamin de Gans. Aanvaller Roel de Kruijk vond het gaatje in de defensie van de withemden, op aangeven van Ali Yilmaz en scoorde daarmee zijn vijfde competitietreffer. Kort daarna was het even billenknijpen en bijna 4-2, maar doelman Balk verrichte een ijzersterke dubbele save toen SteDoCo tot twee keer toe mocht aanleggen. Uiteindelijk zagen de toeschouwers de 5-1 totstandkomen via een penalty en dat was toch echt te veel van het goede voor de gastheren. SteDoCo-captain Marvin Westerduin toucheerde de bal inderdaad met de armen, maar kon ze er toch moeilijk afzagen bij het loeiharde schot van Daniël Kops. Arbiter Henshuijs was echter gedecideerd: strafschop! Westerduin kreeg nog geel en Kops scoorde vanaf elf meter. Dat was het slotakkoord, het bleef bij 5-1.

FC Breukelen ziet zichzelf nu terug op plek 3 in de hoofdklasse. Ongekend … voor wat het waard is. Komende week gaat FC Breukelen op bezoek bij Montfoort dat zijn uitwedstrijd tegen DFS vandaag gestaakt zag worden wegens een blessure van de scheidsrechter. De wedstrijd in Montfoort begint om 14.30 uur en zal worden geleid door arbiter S. van der Vrande.

21 september 2014, FC Breukelen 1 - SteDoCo 1: 5-1 (4-0)

04’ 1-0 Daniël Kops 32’ 2-0 Daniël Kops 39’ 3-0 Mitchell van Friderici 44’ 4-0 Lucien Dors 67’ 4-1 Roel de Kruijk 87’ 5-1 Daniël Kops (pen.)

Opstelling FC Breukelen

Aäron Balk, Edwin Soenarto, Djuric Winklaar, Roy Hom, Marc van Rees, Mauro Franken, Lucien Dors (65’ Lorenzo Lassooij), Tom Kalkhuis, Mitchell de Zwart (78’ David van der Veld), Mitchell van Friderici (76’ Deen van Embricqs), Daniël Kops.

Opstelling SteDoCo

Ruud de Groot, Kevin Patijn, Benjamin de Gans, Marvin Westerduin, Levi Slob (38’ Giovano Gödeken), Coen van der Waal, Jaimy van der Meer, Roel de Kruijk, Hakan Tokul (46’ Jermaine van Pijkeren), Willem Looijen (75’ Pascal van Delden), Ali Yilmaz.

Kaarten

Breukelen - SteDoCo Ruud de Groot (geel), Marvin Westerduin (geel), Giovano Gödeken (geel).

Scheidsrechter

P. Henshuijs

Wedstrijdverslag op website SteDoCo.

Foto’s: Nico van Stroe.

fcb1-sted1-6763

fcb1-sted1-6763

fcb1-sted1-6779

fcb1-sted1-6779

fcb1-sted1-6785

fcb1-sted1-6785

fcb1-sted1-6720

fcb1-sted1-6720

fcb1-sted1-6724

fcb1-sted1-6724

fcb1-sted1-6729

fcb1-sted1-6729

fcb1-sted1-6736

fcb1-sted1-6736

fcb1-sted1-6739

fcb1-sted1-6739

fcb1-sted1-6754

fcb1-sted1-6754

fcb1-sted1-6759

fcb1-sted1-6759