D4 wint thuis van Elinkwijk D5

d4
elinkwijk
In de eerste thuiswedstrijd van het seizoen wist D4 opnieuw de zege te behalen. Met 5-3 werd het Utrechtse Elinkwijk verslagen. Het team was van tevoren beducht voor het team uit Utrecht, maar in het begin van de wedstrijd kon Elinkwijk niet echt gevaarlijk worden. Sterker nog, D4 kwam op voorsprong door een mooie goal van Aron Veenstra die goed was opgekomen vanaf het middenveld. Elinkwijk was duidelijk even aangeslagen. Niet lang daarna speelde de keeper van Elinkwijk de bal in de voeten van Max Carbo die daar wel raad mee wist en handig de voorsprong vergrootte naar 2-0.

Het team uit Utrecht ging met meer mensen naar voren en de druk op het middenveld en de verdediging van D4 werd op de proef gesteld. D4 hield de linies wel goed bij elkaar, met op het middenveld onder andere Nick van Senten, Mexim Minderhoud en Tom Hoogendoorn. Toch wist Elinkwijk te scoren. De spelers van D4 lieten het hoofd niet hangen en bleven geconcentreerd spelen. Met name de buitenspelval werd heel vaak effectief ingezet. De spelers van Elinkwijk werden er bijna moedeloos van. D4 bleef aandringen en dat betaalde zich uit. Max maakte met een bekeken schot van de rechterkant de 3-1 en Mohammed El Majouti verraste de keeper van Elinkwijk met een mooie boogbal waardoor de stand 4-1 werd.

Na de rust werd het spel wat harder en de ergernissen van spelers werden luid en duidelijk geuit. Naar elkaar en naar de scheidsrechter. Trainer/coach Patrick Carbo greep zelfs na tien minuten in de tweede helft in, door iedereen bij elkaar te roepen. Indringend werd opgeroepen om te voetballen en om niet te roepen of te klagen over het spel van anderen. In de tweede helft scoorde Elinkwijk de 4-2. De D4 liet zich in die fase te veel terugdringen op de eigen helft, waardoor de achterhoede (met onder andere Delano Bredewoud, Fedde Beekman, Tarik Naji en Valentijn Pormes) het druk kreeg.

Maar gelukkig was keeper Jeroen Wissink een betrouwbare sluitpost. Opvallend was trouwens het fenomeen van de driemansmuur van D4 die niet eerder dit seizoen te zien was geweest. De jongens in de muur hadden er duidelijk plezier in om lijf en leden in de strijd te kunnen werpen.

Ondanks de vermoeidheid die begon op te spelen lukte het D4 om meer druk te zetten op Elinkwijk D5 met spitsen Niek van der Velden en Jonas  Marell en Yassine Benchakra. Yassine scoorde uiteindelijke de 5-2. Elinkwijk gaf niet op en probeerde telkens om door het middenveld heen te komen, maar als dat al lukte stonden er vervolgens spelers van Elinkwijk buitenspel. Toch werd het drie minuten voor het eind nog 5-3 door verlies aan scherpte bij D4.

De buit is binnen na een pittige wedstrijd. De scheidsrechter verdient een pluim voor de manier waarop hij de orde in het veld wist te handhaven. Ook de trainers van beide teams deden hun best om fair play te benadrukken. En de jongens van D4 wisten zich goed staande te houden.