D1 strijdend ten onder

d1
RealSranang
Afgelopen zaterdag stond voor de D1 de wedstrijd tegen Real Sranang (Koninklijk Suriname) D1 op het programma. Real had de eerste wedstrijd met 15-0 gewonnen, dus de D1 was enigszins gewaarschuwd. Onze jongens en meid begonnen sterk aan de wedstrijd. Er werd fel gestreden om iedere bal. Hierdoor kwam Real Sranang onder druk te staan. Met snelle uitvallen over de vleugels probeerde Real als tegenzet druk te zetten. Dat onze verdedigers niet langzaam zijn, bewezen ze door de meeste sprintduels toch wel winnend af te sluiten en ervoor te zorgen dat er weinig kansen werden weggegeven.

De D1 verdiende door de inzet en het goede spel een voorsprong. En dat gebeurde ook. De keeper van Real Sranang kon een afstandsschot niet klemvast pakken. De terugspringend bal kwam voor de voeten van Niek die vervolgens koelbloedig afrondde: 1-0. Voor de rust scoorde Jim nog heel fraai 2-0. Het had nog mooier kunnen worden, maar een prachtig schot van Niek raakte de lat aan de bovenkant. Vijftien centimeter lager en het was een fantastisch doelpunt geweest. En met een drie nul voorsprong was het een mooi gevoel geweest om te gaan rusten. Helaas telt de term ‘als’ ook niet in de voetbal.

Na de pauze zagen we een heel ander Real Sranang. Vanaf de aftrap gingen ze furieus op jacht naar de aansluitingstreffer. En ze hadden binnen drie minuten de achterstand van twee doelpunten al weer recht getrokken: 2-2. Onze jongens waren blijkbaar behoorlijk overbluft door deze start. Nog voor ze de kans kregen om zich te herpakken, lag nummer drie al in het doel: 2-3.

Er ontstond daarna een spannende wedstrijd die bijna alle elementen van een spannende wedstrijd in zich had. Er werd gestreden om iedere bal, waarbij er soms over het randje werd gegaan. De goed leidende scheidsrechter was genoodzaakt om in totaal drie spelers even voor vijf minuten aan de kant te sturen: twee van Real Sranang en één van FC Breukelen. De spelers van Real probeerden het tempo uit het spel halen of te ontregelen door na een fluitsignaal toch nog even de bal weg te trappen en/of buiten het gezichtsveld toch nog even een duwtje of een trapje te geven. (Op zich jammer dit gedrag, vooral omdat ze in de eerste helft wel hadden laten zien heel sportief te kunnen zijn.)

Een mooi doelpunt van FC Breukelen werd afgekeurd, omdat de scheidsrechter kort daarvoor het fluitsignaal had gegeven om het spel stil te leggen in verband met een blessure van een speler. Jammer, maar ook dat hoort bij het voetbalspel. De inzet en het doorzettingsvermogen van de D1 werden helaas niet beloond met een derde treffer. Real Sranang had nog wel het geluk om nog een keer te scoren: 2-4. Met nog tien minuten te spelen was de verwachting dat de D1 terneergeslagen zou zijn. Het tegendeel was het geval. Ze bleven tot het uiterste gaan, tot het eindsignaal. Een groot compliment voor iedereen voor deze instelling.