FC Breukelen 2 overvleugeld door Spakenburg 2

2
spakenburg
De tegenstander van vandaag, s.v. Spakenburg 2, is een titelkandidaat en in deze fase van de competitie nog een maatje te groot. Met name de twee vleugelspitsen waren een grote plaag voor de defensie van FC Breukelen en uit de vele geslaagde acties en dito voorzetten slaagde Spakenburg erin twee keer te scoren.

Voetbal zoals voetbal gespeeld hoort te worden; via gevarieerde opbouw slaagde Spakenburg er iedere keer in één van de beide vleugelaanvallers aan te spelen. Naast snelheid beschikte deze spelers ook nog eens over een serie passeerbewegingen die je meestal alleen op FIFA PlayStation ziet. Toch bleef FC Breukelen 2 redelijk overeind. Men werkte hard, speelde wederom gedisciplineerd en maakte ten opzichte van de wedstrijd tegen DOVO ook voetballend een betere indruk.

De meeste energie moest echter gestoken worden in het verdedigen, waardoor men kracht tekortkwam om in de omschakeling uit te breken. De passing op David van der Veld en Antonio Cvetkovic was onvoldoende en ondanks een aantal goede individuele acties van Junior Tuininga kon FC Breukelen geen gevaar stichten voor de goal van Spakenburg. Een extra tegenvaller was het vroege uitvallen van rechtsback Christoph Jakobsen, waardoor er al snel gewisseld moest worden. Voordat men de organisatie op orde had, was de linkerspits doorgebroken en zijn voorzet werd prima binnengelopen door de centrumspits van Spakenburg. Met 0-1 werd de rust bereikt.

In de kleedkamer werd met name gehamerd op het zorgvuldiger behouden van balbezit. De wedstrijd zat echter te snel op slot, want kort na de rust scoorde Spakenburg een doelpunt die een kopie was van de eerste goal; alleen nu kwam de voorzet alleen van links. Oussama Ouhadou en Sebas Jansen werden direct na deze tegenslag ingebracht voor extra aanvallend vermogen, maar verder dan een paar spelenprikken kwamen de mannen uit Breukelen niet.

De 0-2 einduitslag was uiteindelijk een meer dan terechte overwinning, maar voor het team uit Breukelen was dit een nederlaag met perspectief, de handelingssnelheid was al een stuk beter en men scoorde ook deze week een dikke voldoende op inzet, beleving en het vasthouden van de organisatie. In de komende twee weken gaat men op zoek naar de eerste overwinning van het seizoen. Over twee weken wacht de uitwedstrijd tegen Montfoort, aanstaande zaterdag mag men echter weer aantreden op het eigen complex tegen Swift uit Amsterdam, aanvang 12.30 uur.

Foto’s: Nico van Stroe.

dsc06240

dsc06240

dsc06190

dsc06190

dsc06201

dsc06201

dsc06206

dsc06206

dsc06230

dsc06230

dsc06239

dsc06239