FC Breukelen 3 boekt opnieuw overtuigende zege

dhsc
3
Na de voorspoedig verlopen seizoenopening, waarbij Focus met 5-1 werd verslagen, reisde het derde elftal vol vertrouwen af naar Utrecht voor de uitwedstrijd bij DSHC 2. Deze ploeg had uit bij AFC een verdienstelijk gelijkspel behaald en daarmee was FC Breukelen gewaarschuwd voor het gevaar van de Utrechters. De prachtige grasmat en het heerlijke zonnetje nodigden echter wel uit tot een heerlijke voetbalmiddag. Trainer Patrick Mur kon opnieuw niet over een volledig fitte selectie beschikken, maar zonder al te veel gepuzzel wist hij een zeer gemotiveerde ploeg op de been te brengen.

In de eerste helft had FC Breukelen het zeer lastig met de felle thuisploeg die over een aantal behendige spelers bleek te beschikken. Toch was het FC Breukelen dat al snel gevaarlijk werd toen Emiel Schnell met een afgemeten corner Jurre Fledderus een vrije kopkans bij de tweede paal bezorgde. De kopbal ging echter rakelings naast. Het was Peter Kamp die net als vorige week de ban wist te breken. Na een slimme actie van Maikel Goossens verscheen de linkspoot voor de goal en rondde koeltjes af: 0-1.

FC Breukelen kreeg het steeds lastiger met de tegenstander en uit een rommelige vrije trap die niet onder controle gebracht kon worden door keeper Patrick Mur, viel de 1-1 in de 32e minuut. Het slotwoord van de eerste helft was voor de uitploeg. Peter Kamp draaide knap weg op de achterlijn bij het vijandelijke doel en bracht de bal hoog voor. Maikel Goossens toonde zijn scherpte door vol overgave een snoekduik in te zetten en hiermee de 1-2 te verzorgen.

In de rust werd de moegestreden Michael Burkel vervangen door Jesper Binkhuysen en werd besloten het strijdplan van de eerste helft aan te houden. Belangrijke schakels hierin waren de links- en rechtsback Gerard Uittenbosch en Mick van der Vliet die veel ruimte kregen om voor gevaar te zorgen. Patrick Mur onderscheidde zich na de rust met een dubbele redding, waardoor FC Breukelen de voorsprong kon behouden. Toen de ruimtes groter begonnen te worden, werd het Breukelse aanvalsspel van een hoger niveau. Met goedlopende aanvallen via zowel splijtende crosspasses als kort combinatiespel kon de uitploeg uiteindelijk naar een ruime zege uitlopen. De moegestreden thuisploeg kon het tempo niet langer bijbenen, waarna de score snel opliep.

In de 75e minuut kon Maikel Goossens na een goede inspeelpass van Mick van der Vliet bij zijn tegenstander wegdraaien en de 1-3 binnenschieten. Hierna toonde de uitstekend spelende Scott Vorst zijn klasse door eerst zelf 1-4 te scoren en daarna Maikel Goossens aan zijn hattrick te helpen: 1-5.

FC Breukelen toonde aan over een ploeg te beschikken die veel kansen kan creëren, in dit geval vooral in de slotfase. Misschien was nog wel belangrijker dat ook toen het minder draaide de ploeg weinig kansen weggaf en de organisatie bleef behouden. Met behulp van de individuele klasse voorin kan dit zeker tot een succesvol seizoen leiden. Volgende week speelt het derde elftal opnieuw in Utrecht, ditmaal tegen het nog ongeslagen Hercules 2. Dit belooft een spannende krachtmeting te worden voor FC Breukelen dat graag de koppositie wil behouden.