F4 komt net te kort tegen UVV F7

f4
uvv
Op een heerlijke nazomerdag weer proeven aan het echte voetbalgras. De gladiatoren van de F4 hadden er zin in. Welk team van UVV is het? De F7. Dat boezemde vooraf in elk geval nog geen angst in. We startten met een enorm offensief. Iedereen mee naar voren en vlak voor de goal van UVV. Helaas stond het vizier nog niet goed afgesteld en konden we het net nog niet vinden.

Hierna golfde het spel heen en weer. Alleen de laatste man van UVV had een enorm hangslot op de deur gehangen. Elke keer als Koen, Sacha of Sytse op snelheid lagen, zette hij er een voet voor en vuurde een kanonskogel naar voren af. Waarschijnlijk eet hij zijn bord altijd helemaal leeg. Wat was hij groot. Dat boezemde toch wel wat angst in.

Het leek erop dat we met een 0-0 stand gingen rusten, omdat Floris als een tijger stond te keepen. Maar helaas moesten we toch nog twee keer de bal uit het doel vissen. Eerst wisten ze uit een scrimmage voor het doel te scoren. En terwijl de limonade al bijna ingeschonken was, scoorde UVV uit een corner. Dus niet uit een mooi uitgespeelde aanval. Dat kon ook niet, want wat de laatste man van UVV kan, kan Raf ook. Als een echte stofzuiger lukte het Raf om een heleboel aanvallen te smoren. En als Raf er niet bij kon, dan liepen Hidde of Melle de gaten wel dicht.

In de rust werden even snel wat tactische aanwijzingen gegeven en dat hielp. Er werd meer overgespeeld als de laatste man eraan kwam. Dat was de manier om erlangs te komen. Milan stond in de goal en hij hield met een paar knappe reddingen zijn doel schoon. Zouden we dan toch? Het werd weer echt spannend toen Koen voetballes gaf. Die rende op de laatste man af en ontfutselde hem de bal. Een fraaie passeerbeweging buitenom, de laatste man was nergens en op het harde schot in de verre hoek had de keeper geen antwoord: 1-2.

De voetballiefhebber kwam ook aan zijn trekken. Na weer een poging van UVV om de bal in een baan om de aarde te schieten, kwam de bal op Hidde af. Hij nam de bal gecontroleerd aan met de binnenkant van zijn knie en zette gelijk weer een aanval op met een breedtepass naar Roy. Vlak voor tijd scoorde de tegenstander nog één keer, waardoor de eerste competitie wedstrijd helaas in een nederlaag eindigde. Maar we zijn zeker niet weggespeeld. Deze week gaan we goed trainen op de corners. En dan volgende week tegen Brederodes onze eerste uitwedstrijd.