FC Breukelen D2 komt net tekort tegen FC Aalsmeer D3

d2
fc aalsmeer
Na de met 1-9 verloren bekerwedstrijd tegen DHSC D1 stond deze week de eerste competitiewedstrijd van FC Breukelen D2 op het programma. De D2 is een samensmelting uit een aantal verschillende teams van vorig jaar. Zo zijn de E3, E1, D3 en D2 van vorig jaar vertegenwoordigd in het huidige team. Waar men vorige week flink tekortkwam tegen een goed voetballende en fysiek sterke tegenstander wist men vooraf dat het hoogstwaarschijnlijk niet zo zwaar zou worden als een week eerder.

Onder prima omstandigheden legden beiden ploegen een aantrekkelijke wedstrijd op de mat. Zowel FC Breukelen D2 als FC Aalsmeer D3 lieten zien combinatievoetbal te willen spelen. Dit resulteerde in een redelijk gelijk opgaande wedstrijd waarin FC Aalsmeer meer kansen wist te creëren dan de thuisploeg. Net op het moment dat FC Breukelen D2 in de eerste helft wat beter werd, sloeg FC Aalsmeer in de tegenaanval toe: 0-1. Dit was tevens de ruststand.

In de tweede helft eenzelfde spelbeeld. FC Breukelen en FC Aalsmeer bleven elkaar bestrijden met voetbal waarin men zo min mogelijk de lange bal wilde hanteren. Net als in de eerste helft was FC Aalsmeer hierin net wat doortastender, waardoor de ploeg meer kansen kreeg. Uiteindelijk resulteerde dit in een terechte 0-2 einduitslag. Het dichtst bij een treffer voor FC Breukelen was uiteindelijk Thijmen die een afstandsschot net naast de goal van FC Aalsmeer schoot.

In vergelijking met vorige week een totaal andere, veel leukere wedstrijd. FC Breukelen D2 liet deze wedstrijd zien de intentie te hebben om verzorgd voetbal te spelen, waar de ploeg ook geregeld in slaagde. Wanneer deze lijn doorgetrokken wordt zullen de resultaten vanzelf komen. Aanstaande zaterdag staat de uitwedstrijd tegen CSW D2 op het programma.

FC Breukelen D2 - FC Aalsmeer D3 0-2 (0-1)