E1 blijft overeind in doelpuntrijk duel (6-5)

e1
nvc
Afgelopen zaterdag moesten we thuis spelen tegen NVC uit Naarden. Vorige week hadden we een prima wedstrijd gespeeld tegen Loosdrecht, maar trokken we net aan het kortste eind. Voor de jongens is het ook even wennen om op een groot veld te spelen met grotere ruimtes (is conditioneel een stuk zwaarder), maar we worden iedere wedstrijd sterker. Benieuwd of we vandaag de stijgende lijn door konden trekken.

Vanaf het begin van de wedstrijd stonden we achterin goed gegroepeerd en waren de ruimtes klein. Het initiatief lag bij de tegenstander die meer balbezit had en op onze helft voetbalde. Doordat we achterin goed stonden, konden we in de omschakeling er gevaarlijk uit komen. Zo kwamen we uit een counter tegen de verhouding in op een 1-0 voorsprong. NVC bleef drukken en kreeg levensgrote kansen om de stand gelijk te trekken, maar lieten die onbenut.

Wij daarentegen profiteerden wederom van de ruimtes achter hun verdediging. Vanuit het midden werd één van ons weggestuurd die de keeper omspeelde en ten val werd gebracht, wat een penalty opleverde. Vanaf elf meter maakte we 2-0. Een lekkere opsteker voor ons en het gaf ons vertrouwen. Toch kwam NVC terug in de wedstrijd door uit een prima aanval 2-1 te maken. Met schoten net naast en de lat was NVC zelfs dichtbij de gelijkmaker, maar wij waren dodelijk effectief in de omschakeling en liepen uit naar een 4-1 ruststand.

De tweede helft was een slijtageslag met de brandende zon op de hoofdjes van de jongens. NVC gaf zich geheel niet gewonnen en bleef voetballen om terug in de wedstrijd te komen. Het spelbeeld veranderde ook niet. Na wederom een aantal kansen onbenut te laten en de lat die ons redde, waren wij die uit een vrije trap in de rebound van dichtbij de 5-1 maakte.

De wedstrijd leek gespeeld. NVC zetten nóg een tandje bij en kreeg loon naar werken en knokte zich met 5-4 terug in de wedstrijd. Met nog een minuut of zeven op de klok werd het toch nog spannend. Gelukkig voor ons scoorden we even later 6-4 en hadden we weer even lucht. Maar vlak vóór tijd werd het 6-5 en werd het toch weer spannend. Onze jongens liepen op hun tandvlees, maar bleven overeind en behaalden de eerste zege van dit seizoen.