D1 opent competitie met mooie overwinning

d1
fc-amsterdam
Afgelopen zaterdag begon voor de D1 de competitie tegen FC Amsterdam D3. In deze competitie komen onze jongens en dame niet de tot nu toe gebruikelijke tegenstanders tegen. De D1 mag vaak richting Amsterdam afreizen om een potje te voetballen.

De volgende spelers en speelster mogen de eer van FC Breukelen D1 hoog houden: Klaas Pieter van Bon, Sten Buls, Dani Gijssen, Jim de Haan, Yasin Hamrouni, Diana Hilhorst, Wessel van der Mark, Niek Rietveld, Rafael Ruitenberg, Nicherwan Shawan, Bram van der Sluijs, Elias Turubassa, Ruben van Wageningen. De begeleiding van dit team is in handen van Tom Kalkhuis, Marcel Ruitenberg en Dick van Wageningen.

Iedereen had zaterdag zin in, inclusief de goed leidende scheidsrechter Marco van Neerbos. Zoveel zelfs dat ze eerder dan de officiële aanvangstijd begonnen aan de wedstrijd. Hierdoor hebben een aantal supporters het eerste doelpunt van Ruben gemist. Bij navraag bleek dat het een aanval van FC Breukelen was over vele schijven met als eindstation Ruben die de eer had om het eerste competitiedoelpunt voor zijn rekening te nemen.

De eerste helft werd er goed en fanatiek gepeeld door onze jongens. FC Amsterdam had weinig in te brengen. De ruststand van 4-0 van een goede afspiegeling van het krachtsverschil. Wessel maakte met een prachtig schot na een afgeslagen corner het tweede doelpunt. Onhoudbaar voor de keeper: 2-0. Na een mooie pass van Niek kon Yasin alleen op het doel af gaan. Zijn schot werd door de keeper nog wel  tegengehouden, maar niet klemvast. De afgeslagen bal kwam voor de voeten van Jim en hij schoot de bal tegen de touwen: 3-0. Door fout uitverdedigen van de tegenstander kreeg Niek de gelegenheid om de vierde te maken. En dat deed hij netjes: 4-0.

Na de rust werd er rommelig gevoetbald, zeker het eerste gedeelte van de tweede helft. Onze jongens konden elkaar wat moeilijker vinden in de combinaties en FC Amsterdam was ook feller uit de kleedkamer gekomen. Toch kregen onze jongens toch nog wel wat kansen, maar deze bleven onbenut. Tegen het eind van de wedstrijd begonnen de combinaties weer beter te lopen en zagen we leuke aanvallen. Helaas zonder een doelpunt als eindresultaat.

De competitie starten met een 4-0 overwinning is natuurlijk heel erg goed. Op naar de volgende wedstrijd tegen een tegenstander die de eerste wedstrijd ook gewonnen heeft. Meteen al een topper in pas de tweede competitieronde.