Koningskoppel Kamp en Goossens helpt 3e elftal aan verdiende overwinning

3
focus07
Zaterdag 6 september was het dan eindelijk zover; het derde elftal mocht zich opmaken voor het debuut in de reserve 3e klasse. Na het kampioenschap van vorig seizoen is het altijd maar weer de vraag hoe de ploeg er een jaar later voor zou staan.

Na een verdienstelijke start in de beker overheerste het gevoel dat dit team ook in de competitie een rol van betekenis kan gaan spelen. De eerste test volgde thuis tegen Focus'07 2, vorig jaar goed voor een 6e plek in de 3e klasse. Na een vroege fotoshoot voor de lokale Jumbo-supermarkt was de thuisploeg gebrand op een succesvolle start van de competitie. Met een tamelijk krappe selectie ten gevolge van enkele blessures en vakantiegangers werd om 12:30 uur afgetrapt.

Net als in de bekerwedstrijden begon FC Breukelen vlammend aan de wedstrijd. Al binnen de minuut was het de beruchte Michael Burkel die met zijn gevreesde rechterbeen een fijnbesnaarde poging met de buitenkant van de voet op het aluminium uiteen zag spatten. Hiermee was het waarschuwingsschot gelost. Na ongeveer een kwartier kwam het volgende hoogtepunt van de wedstrijd. Aanvoerder Rick van der Velde wist met een splijtende pass de op het oude nest teruggekeerde Peter Kamp te bereiken. Die ging op zijn beurt de combinatie aan de Maikel Goossens, waarna Peter Kamp secuur afrondde: 1-0. Even later viel een afgeslagen corner voor de voeten van Michael Burkel die een doelpoging waagde. Deze poging werd echter door de liggende Mark Dekker van richting veranderd waardoor goudhaantje Maikel Goossens de 2-0 kon binnenschieten.

Vlak vóór rust wist de thuisploeg nogmaals het net te vinden. Goalie Sander Mur stuurde met de precisie van een biljarter Maikel Goossens de hoek in en na een dribbel waarbij zeker vier verdedigers in de luren werden gelegd wist hij Peter Kamp te bereiken. De behendige linkspoot wist met een schot hoog in de korte hoek de 3-0 ruststand te bepalen. In de rust werd gerefereerd aan de seizoenstart van het jaar ervóór toen een 3-0 voorsprong uit handen werd gegeven en er uiteindelijk een 3-3 gelijkspel op het wedstrijdformulier genoteerd stond. Dit mocht niet opnieuw gebeuren en daarom werd en nog een helft concentratie geëist.

Focus'07 wist het met wat omzettingen in de tweede helft de thuisploeg een stuk lastiger te maken. FC Breukelen kwam er minder vaak doorheen en Focus'07 kon er voetballend veel meer tegenover stellen. Toch werd het dankzij een opleving van Maikel Goossens 4-0. De ervaren spits wist met een van zijn vele succesvolle dribbels het strafschopgebied te penetreren, waarna hij werd gevloerd. De strafschop benutte hij zelf zonder enige twijfel door de bal in de bovenhoek te plaatsen: 4-0. Uit een rommelige standaardsituatie wist de uitploeg daarna iets terug te doen. Na een scrimmage voor de goal en tussenkomst van de lat en Sander Mur scoorde Focus'07 4-1. Later in de wedstrijd kwam FC Breukelen zelfs nog op 5-1. Het was opnieuw Maikel Goossens die met een actie buitenom gevaarlijk wist te worden. Hij behield het overzicht een bood Peter Kamp de schietkans van binnen het zestienmetergebied. Deze kans was zeker besteed aan de linkerflankspeler die hiermee zijn derde treffer van de dag kon aantekenen: 5-1.

Het koningskoppel Kamp en Goossens was hiermee direct betrokken bij alle goals van de thuisploeg en bracht de ploeg een terechte zege. Echter verdient de gehele ploeg een compliment voor de getoonde scherpte en het behouden van de controle gedurende vrijwel de gehele wedstrijd. Vooral de kwaliteit elke keer scherp aan de wedstrijd te beginnen valt te prijzen. Tot nu toe lijkt de ploeg moeite te hebben om de tweede helft hetzelfde niveau vast te houden dat in de eerste helft bereikt wordt. Hier zal dan ook hard aan gewerkt worden om dit wel te bewerkstelligen. Volgende week volgt hiervoor de eerste kans om dit te tonen tegen DHSC 2 in Utrecht.