Verjongd FC Breukelen 2 verdient en krijgt gelijkspel

dovo
2
Waar het eerste elftal grotendeel intact bleef, onderging het 2de selectie-elftal een complete metamorfose. Diverse spelers gingen na het klassebehoud lager spelen (in ons derde team of op een vergelijkbaar niveau bij een andere vereniging), waardoor de toch al kleine selectie reduceerde tot minimale proporties.

Omdat men uiteindelijk spelers uit de eigen opleiding wil laten doorstromen via het tweede elftal naar ons eerste team, werden er acht talentvolle spelers uit de A1 overgeheveld naar de selectie. Daarnaast sloten diverse jongen spelers als Mark Simons (Diemen A1), Montell Rosheuvel (FC Amsterdam A1) en Oussama Ouhadou (Huizen 2) aan vanwege het hoge niveau van de beide selectieteams en de goede organisatie van de vereniging. Gelukkig bleven ook een aantal tweedejaars selectiespelers het team trouw, waardoor er een zeer jonge talentvolle groep is samengesteld die zich mag meten met de beste tweede teams van Nederland.

Ook het tweede mocht voor de competitie beginnen tegen DOVO uit in Veenendaal en diende zo als voorwedstrijd voor het eerste team. De heenreis was het nog even puzzelen met vervoer, want met zo’n jonge groep is het aantal rijbewijzen en auto’s op de vingers van één hand te tellen. Men begon met veel vertrouwen aan de wedstrijd, want na de oefennederlaag tegen Woerden en een gelijkspel tegen Hercules werden de volgende vier wedstrijden omgezet in winst. Toch stond men het eerste half uur zwaar onder druk. DOVO begon fel, was duidelijk de bovenliggende partij en met name qua handelingssnelheid kwamen de jonkies uit Breukelen duidelijk tekort. Onder leiding van doelman Nick Turksma en Sven Eggermont (teruggekeerd uit het 3de) bleef FC Breukelen echter overeind tot de rust.

Probeerde men voor de rust nog via een verzorgde opbouw van achteruit aan het voetballen te komen, in de tweede helft werd plan B uit de kast getrokken en besloot men wat sneller de lange bal te spelen en vandaar uit te knokken om de tweede bal. FC Breukelen kwam hierdoor beter in het spel en zo kwam men eindelijk aan een paar zeer behoorlijke aanvallen toe. Met name Mark Simons brak een aantal keren gevaarlijk door en helaas werd zijn goal afgekeurd na vermeend buitenspel. De grootste kans was nog voor Christoph Jakobsen die in de laatste tien minuten nog voldoende energie had om op te stomen langs de lijn en een teenlengte tekort kwam om een voorzet bij de tweede paal binnen te lopen. Ondanks het uitvallen van Sven Eggermont (prima overgenomen door Nino Scheenhart) kwam FC Breukelen achterin niet meer in de problemen en eindigde de wedstrijd met 0-0.

Een eindstand waar FC Breukelen 2 tevredener mee was dan de gastheren uit Veenendaal. De gemiddelde leeftijd kwam ondanks aanvoerder Dawit (Kiki) Versput niet uit boven de 20 jaar. Qua handelingssnelheid moeten er nog stappen gemaakt worden, maar qua instelling en discipline speelde men zeer volwassen. Komende zaterdag de volgende topper tegen s.v. Spakenburg 2, thuis aan de Broekdijk Oost om 12.30 uur.