FC Breukelen 3 start seizoen met overwinning op Nita 2

3
nita
Dinsdag 12 augustus is FC Breukelen 3 het seizoen begonnen met de eerste training. Trainer Patrick was nog op vakantie, Rick nam de training over. Met de nieuwe spelers Maikel, Koen, Mark, Peter en Jurre, maar zonder de vertrokken Matthijs, Danijel, Sven en Dominique werd het seizoen gestart. Na drie trainingen was het dinsdagavond zover om de eerste oefenwedstrijd te spelen tegen NiTA 2.

Zonder Emiel, Sander, Luuk en Rick werd er om 20.00 uur afgetrapt bij FC Breukelen. De eerste helft had FC Breukelen het beste van het spel en creëerde het een aantal kansen.  Mede door goed verdedigen en een prima keeper scoorde FC Breukelen niet. Halverwege de eerste helft kwam NiTA eruit en verdiende een corner. De corner sloeg af, maar vanaf de rand van het zestienmetergebied schoot Joep de Lange de 0-1 achter keeper Patrick. Dit was tevens de ruststand.

Vrij snel in de tweede helft kwam FC Breukelen op 1-1 door een geweldige lange bal van Ward die werd afgerond door Maikel. De wedstrijd stevende af op een 1-1 gelijkspel. Bij beide ploegen werd het conditioneel wat lastiger en slopen de fouten in het spel. Hierdoor vielen er meer ruimtes. Scott was dicht bij 2-1, maar zijn inzet belandde op de paal. Tien minuten voor tijd kreeg Mark de bal vanuit de kluts voor zijn voeten en werkte deze binnenkant paal achter de keeper van NiTA: 2-1 voor FC Breukelen. Een paar minuten later maakte Koen hands in ‘de zestien’ en NiTA kreeg een strafschop. Roy Suitela wist, mede door zijn NiTA-verleden - de strafschop te keren, waardoor FC Breukelen de wedstrijd met 2-1 won.

Zaterdag 23 augustus gaat de beker van start met een wedstrijd tegen Wilhelmina Vooruit-Hortus Eendracht Doet Winnen 7 (in de volksmond ook wel WV-HEDW genoemd). De aftrap is om 12.30 uur op sportpark Broekdijk Oost.